04 / 05 / 2024

Türkiye kazı çalışmaları

Türkiye kazı çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Türkiye'de kazılarda herhangi yerli veya yabancı ayrımı yapmıyoruz. Hepimiz istiyoruzki yerli üniversiteler ve yabancı üniversiteler çalışsınlar. Herkes çalıştığı yerin değerini bilsin'' dedi

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı!

Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan en önemli arterlerden biri olan Kop Tüneli'nde çalışmalar yeniden hızlandı...

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

Mevlüt Uysal metro çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metro çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Uysal, metro ihalelerin iptal edilmesi ve devam eden metro çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kop Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 46'sı tamam!

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 46'sı tamamlandı. 13 metre uzunluğa sahip olan tünelin çalışmaları 5 yıl önce başladı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den kazı açıklaması!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

Türkiye kazı çalışmaları Haberi

Türkiye kazı çalışmaları

   Bakan Günay, Vali Nurettin Yılmaz ve Sagalassos Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Marc Wealkens ile Sagalassos'ta incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Antik kentte önce Yukarı Agora ve Antoninler Çeşmesi'ni gezen Günay, daha sonra antik kütüphanede incelemelerde bulundu. 

     Bakan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Myra ve Andriake'de bazı gözlemlerde bulunduğunu, Patara kazılarında ise çok önemli haberler ve buluntuların olduğunu söyledi. 

     Konuyu yakın bir zamanda kazı başkanı ile düzenlenecek toplantıda kamuoyu ile paylaşacağını bildiren Günay, ''Türkiye'de kazılarda herhangi yerli veya yabancı ayrımı yapmıyoruz. Hepimiz istiyoruzki yerli üniversiteler ve yabancı üniversiteler çalışsınlar. Herkes çalıştığı yerin değerini bilsin. Verimli bir şekilde, dikkatli bir şekilde çalışsın. Hepsi başımızın tacıdır. Bütün çalışmaları yürekten alkışlıyoruz'' diye konuştu. 

     Burdur'dan karayolu...