27 / 04 / 2024

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...



İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ardından başta doğal gaz olmak üzere enerji anlaşmalarını askıya alan Türkiye enerjide dışa bağımlılığını bitirecek çalışmalarını devam ettiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de yaptığı keşifler sonrasında vatandaşlara müjdeli haberi vermiş ve Türkiye'nin enerji arama serüveni hız kazanmıştı. Enerjide bağımsızlık hedefiyle başlatılan çalışmaların meyvesi alınıyor.

2024'TE ÇALIŞMALAR HIZLANACAK
Sabah'ta yer alan habere göre, 2024'te karada ve KKTC'nin deniz ruhsat sahaları dâhil olmak üzere denizlerde petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri kapsamında sismik ve sondaj çalışmaları daha da artırılacak. Bu kapsamda, gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama olacak. Ayrıca, 20 bin kilometrekarede üç boyutlu sismik veri alınacak.

22 BİN KİLOMETRE DETAY ETÜT YAPILACAK
Bir yandan da enerji ve sanayi sektörlerinin hammadde ihtiyacını karşılamak üzere, ekonomik potansiyeli yüksek, stratejik ve kritik madenlerin aranmasına öncelik verilecek. Bunun için yurt içi ve yurt dışındaki arama faaliyetleri artırılacak.

Bu kapsamda 15 bin kilometre havadan jeofizik araştırması yürütülecek. Maden arama ve araştırmaları kapsamında 350 bin metre sondaj yapılacak.

Ayrıca, arama ve araştırma faaliyetleri kapsamında 22 bin kilometrekare detay etüt yapılacak. Ülkeler ve ülke grupları tarafından belirlenen stratejik ve kritik hammaddeler ile nadir toprak elementlerinin aranması ve araştırılmasına yönelik projelerde geliştirilecek.

YENİ TERSANE KURULACAK
Alınan bilgilere göre, 2024'te Mavi Vatan'daki çalışmaları doğrudan olumlu etkileyecek önemli bir adım daha atılacak.

Stratejik önem taşıyan sondaj gemileri ve askeri gemiler öncelikli olmak üzere , Doğu Akdeniz'de gemi bakım ve onarımı için yeni tersane kurulması için hazırlıklar başlayacak. Tersane kurulmasına yönelik yer tespiti ile etüt ve proje çalışmaları tamamlanacak. Kaynak: Sabah


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön