02 / 10 / 2024

türkiye konut yatırımı

türkiye konut yatırımı

Çinli gayrimenkul yatırımları rotalarını Türkiye'ye çevirdi. Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Akbal, Çinli vatandaşlık şirketlerinin Portekiz ve Yunanistan'dan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdiklerini söyledi...

Türkiye'den konut alacak Avrupa’daki Türklere altın tavsiyeler!

Çukurova Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Son, Avrupa’daki Türklere Türkiye’den konut alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda önemli ipuçları verdi..

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.

İnşaat sektörünün önü açık!

Türkiye'de nitelikli konuta olan ihtiyaçla inşaat sektörünün son 15 yılda önemli gelişim gösterdiğini belirten Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesi" dedi.

Şu an mevduat mı daha mantıklı, konut yatırımı mı? İşte rakamlarla o hesap!

Son günlerde konut piyasasında fiyatların artıp artmayacağı konusunda farklı görüşler yer alırken; konut ve mevduat yatırımı da sık sık karşılaştırılıyor. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı mevduat faizinde para biriktirmek mi? İşte detaylar...

Konut almak isteyenler dikkat! İşte Gebze konut yatırım rehberi! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden Gebze konut yatırım rehberini paylaştı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

Konut yatırımında rota değişti! Yatırımcılar artık yurt dışına yöneliyor

Hem Türk vatandaşları hem de Türk müteahhitler konut yatırımı için yönünü yurtdışına çevirdi. Türkiye’de yüksek faiz ve inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut sektörü rotayı yurtdışına kırdı.

Konut sektörünün üzerinde kara bulutlar var! Konut yatırımından soğutma operasyonu yapılıyor!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, ABD'deki konut ve borsa yatırımı ile Türkiye'deki yatırımları kıyaslayarak '' Borsa ve Konut yatırımından soğutma operasyonu yapılıyor'' dedi. 

Yurt dışında konut yatırımı yapan Türk yatırımcılara müjde! Faizler düştü...

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yerli yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Yatırım Danışmanı Cihat Çiçek, yurt dışında konut yatırımı yapanlara müjdeyi verdi. İşte ayrıntılar..

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Konut yatırımı ve yapılan yanlışlar!

Konut sektöründe yaşanan sorunlar yatırımcının aklını karıştırmış durumda. Birçok kişi konuta yatırım konusunda kararsız durumda. Konut yatırımının da diğer tüm yatırımlar gibi riskler barındırdığını söyleyen Stratejsit Mehmet Bilal Bircan, konut yatırımı ve yapılan yanlışları paylaştı.

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı mantıklı? Hangisi daha çok kazandırır?

Konut yatırımının mı yoksa hisse yatırımının mı daha çok kazandırdığı sık sık karşılaştırılıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman da X sosyal medya hesabından bir karşılaştırma yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

türkiye konut yatırımı Haberi

türkiye konut yatırımı

Türkiye'ye Çinli yatırımcıların ilgisi artarak devam ediyor. 

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Çinli vatandaşlık şirketlerinin Portekiz ve Yunanistan'dan sonra rotayı Türkiye'ye çevirdiklerini belirtti. Akbal, "Biz de Çinli bir vatandaşlık şirketine 95 milyon liralık blok satış yaptık. Bu şirket 2020 sonuna kadar Türkiye'den 500 milyon liralık alım yapmayı hedefliyor" diye konuştu. 

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Akbal, başka satışlar için de görüşmeler yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Son 1 senedir Türkiye'den en fazla alım yapan ilk 20'de olmayan Çin, bu sene listede üst sıralara çıkmaya başlayacaktır" 

"6 ayda vatandaşlık veren 250 bin dolara başka bir ülke yok" diye konuşan Akbal, alımların devamının geleceğine vurgu yaptı. Çin'in yanı sıra Pakistan ve Hindistan'ın da ilgisinin arttığının altınu çizen Akbal, "Biz Nevita International olarak...