12 / 05 / 2024

türkiye koreli turist

türkiye koreli turist

31 Ağustos’ta başlayacak ‘İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’te hazırlıklar tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 ile birlikte 40 bin Koreli turistin Türkiye'ye geleceğini söyledi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

LG 2022 model TV’lerinin Türkiye satışına başladı! Dünyanın en küçük OLED TV'si de sunuluyor

Güney Koreli elektronik devi LG, tüketicilerinin merakla beklediği 2022 model televizyonlarını Türkiye'de satışa sundu. Seride konsol ya da PC oyuncuları için ise dünyanın en küçük OLED TV’si de sunuluyor. İşte LG televizyonlarının 17 Haziran fiyat listesi...

Hyundai Tucson Hybrid 230 beygirlik versiyonu ile Türkiye'de! İşte 9 Haziran fiyat listesi

Güney Koreli teknoloji devi Hyundai'nin ilk kez 2004 yılında tanıttığı Hyundai Tucson aradan geçen 18 yılda ilk kez elektrikli motorla yollara çıktı. Hybrid sistemle Türkiye'de müşterilere sunulacak olan Hyundai Tucson, adını Arizona'daki Tucson şehrinden alıyor.

Hyundai Staria uzay gemisi gibi havasıyla Türkiye'de satışa çıktı! 4 Haziran fiyat listesi

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai, SUV'ların rağbet görmeye başlamasıyla rafa kalkmaya yüz tutan MPV sınıfına adeta bir yıldız armağan etti. Staria ismi verilen yeni model Türkiye'de satışa sunuldu. İşte Hyundai Staria'nın teknik özellikleri ve satış fiyatı...

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Samsung, Türkiye'deki teknoloji konseptli 3. mağazasını M1Konya AVM'de açtı!

M1Konya AVM, Güney Koreli teknoloji devi Samsung’u marka karmasına ekledi. Samsung, Türkiye'deki teknoloji konseptli 3. mağazasını M1Konya AVM'de açtı...

Koreli inşaat şirketi Halla Group Türkiye'ye yatırım yapacak! 

Güney Koreli lojistik, otomotiv ve inşaat şirketi Halla Group, yakın dönemde Türkiye'de lojistik, inşaat gibi alanlarda da yatırım yapmayı planlıyor. 

türkiye koreli turist Haberi

türkiye koreli turist

Türkiye ve Güney Kore kültürünün tanıtımına yönelik çalışmaların sergileneceği organizasyon 23 gün sürecek. 35 ülkeden katılımcının beklendiği organizasyonda, 35 mekânda 28 etkinlik düzenlenecek. İki ülke başbakanının katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan açılışa Mısır’da yaşanan olayların bitmesi halinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da katılması bekleniyor. 23 gün sürecek organizasyon çerçevesinde 40 bine yakın Güney Koreli turistin Türkiye’ye gelmesi beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyon için 6.8 milyon liralık bütçe ayırdıklarını açıkladı. 


BARIŞ ÇAĞRISI


İstanbul gibi Gyeongju kentinin de kültürel değerlerle ön plana çıkan bir şehir olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul- Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 maskotunun yeniçeri ve shinla askerlerinden oluşan bir motiften oluştuğunu söyledi. Doğunun en doğusundan, doğunun en batısına kadar uzanan tarihi İpek Yolu’nun dünya ekonomisindeki etkisinin...