08 / 05 / 2024

Türkiye Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi

Türkiye Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi

Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Türkiye 'nin bu yıl Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi 'nde 102 ülke arasında 34. sırada yer aldığını bildirdi.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Küresel gayrimenkul sektöründe çanlar çalmaya başladı!

“Konut fiyatları çok şişti, bunun sonu nereye varacak? Çöküş ihtimali var mı?” Son dönemlerde bu soru yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’dan Asya’ya birçok yerde soruluyor. Avrupa Birliği'nde konut fiyatları 2023 yılının 2. çeyreğinde 2014 yılından bu yana ilk defa yıllık bazda geriledi...

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye ve Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti.

Türkiye Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi Haberi

Türkiye Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi


Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Türkiye'nin bu yıl Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde 102 ülke arasında 34. sırada yer aldığını bildirdi.


Alkaş, Türkiye'nin bu yıl Küresel Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde 102 ülke arasında 34. sırada yer aldığını belirtti. Alkaş, Türkiye'nin 2010 ve 2012 yıllarında endekste en hızlı sıçrama yapan ülke olduğunu, Türkiye'nin 2 yıl önce yayınlanan bir önceki endekste 31. sırada bulunduğunu hatırlattı.


Bunun Türkiye'nin ilerlememesinden değil, diğer ülkelerin daha hızlı ilerleme kaydetmesinden kaynaklandığını vurgulayan Alkaş, araştırmanın, 2012 yılında 97 ülkeyi kapsarken, bu yıl 102 ülkeyi kapsadığını kaydetti.


"Yapılan işlemler", "kayda geçen değerler", "gerçek değerlerle işlem yapılıp yapılmadığı" ve "emlak vergisi uygulamalarının ne kadar gerçeği yansıttığı"na göre şeffaflığın belirlendiğini anlatan Alkaş, emlak pazarları şeffaflaştıkça yatırımcı güveninin de o ölçekte arttığını dile...