19 / 05 / 2024

türkiye maden kazası bilançosu

türkiye maden kazası bilançosu

Türkiye'de, 1941 yılından bu yana maden ocağı kazalarında 3 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. En fazla kayıp verilen kaza, 1992'de 263 kişinin öldüğü Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki grizu faciası oldu...

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

İran'daki Türkiye Özel OSB ön çalışması ne durumda?

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakan Yardımcısı ve Endüstriyel Kalkınma ve Modernizasyon Kurulu Başkanı Mensur Muazzami, İran'da kurulması planlanan "Türkiye Özel Organize Sanayi Bölgesi" hakkındaki ön çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye'deki ilk Maden OSB'si için geri sayım başladı!

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarda sona gelindi. Enerji Bakanlığı tarafından yer kararı verilecek sanayi bölgesi sayesinde, işlenecek mermerler Bursa’dan dünyaya pazarlanacak.

EXPO 2016 Antalya'daki iş güvenliği hassasiyeti Türkiye'ye örnek!

EXPO 2016 Antalya'nın sergi alanı inşası için 9 bin 177 dakikada sadece 1 iş kazası gerçekleştiğini savunan Tolga Aslan, kaza rakamlarından yola çıkarak Türkiye'deki inşaat çalışmalarına örnek olacak cinsten ifadelerini kullandı.

Türkiye'den Çin'e yapılan doğal taş ihracatı azalıyor!

Türkiye’de yapılan protesto ve saldırıların ardından Çin’den ilk tepkiler geliyor. Çinli mermer, maden alıcısı firmalar Türkiye’ye gelmekten vazgeçiyor.

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'nın özelleştirileceğini iddia eden maden işçileri, imza kampanyası başlattı. Peki Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Çinliler Türkiye'de enerji, maden ve turizme yatırım yapacak!

Türkiye’yi yatırımda hedef ülke olarak gördüklerini söyleyen Çin’in Tianjin Eyaleti yönetimi dün Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’i ziyaret etti. Tianjin Eyaleti Başkan Yardımcısı Shushan, ilgilendikleri alanları açıkladı.

Çin'in mermerinin yüzde 50'si Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Çin'in 1.7 milyar dolarlıklık mermer ithalatı Türkiye'den!

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen 2014 yılında Çin'in yaptığı 1,7 milyar dolar blok mermer ithalatının yüzde 50'sini Türkiye tek başına gerçekleştirdi" dedi.

Avustralya’nın Victoria Eyaleti'nden Türkiye'ye ofis!

Avustralya’nın Victoria Eyaleti, iki ülke arasındaki yatırımları güçlendirmek için Türkiye’de ofis açacak, enerji, maden, inşaat ve tarım alanındaki iş birliklerini artıracak...

Victoria Eyaleti Türkiye'de ofis açacak!

Avustralya'nın Victoria Eyaleti, Türkiye ofisini açma kararı aldı. Victoria Eyaleti; Türkiye ofisi ile enerji, alt yapı, maden, inşaat ve tarım alanındaki işbirliklerini güçlendirecek..

Karaman Ermenek maden kazasına ilişkin ön rapor açıklandı!

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin düzenlenen ön rapor açıklandı. Raporda " Bilirkişilerce düzenlenen rapor, ön rapordur. " denildi. İşte raporun tüm detayları...

türkiye maden kazası bilançosu Haberi

türkiye maden kazası bilançosu


Türkiye'de, 1941 yılından bu yana maden ocağı kazalarında 3 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. En fazla kayıp verilen kaza, 1992'de 263 kişinin öldüğü Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki grizu faciası oldu.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1941'den bugüne kadar Türkiye'nin birçok bölgesinde yer alan kömür ve diğer maden ocaklarında yaşanan, pek çoğu grizu patlaması, göçük ve yangından kaynaklı olmak üzere iş kazalarında 3 binden fazla işçi hayatını kaybetti. Bu kazalarda 100 bini aşkın kişi ise yaralandı.


Ülkede en büyük maden faciası, 1992'de Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yer alan Türkiye Taş Kömürü İşletmesine bağlı kömür ocağında meydana geldi. Buradaki grizu patlamasında 263 işçi hayatını kaybetmişti.


Türkiye İstatistik Kurumunca geçen mart ayında yayınlanan ve iş kazalarının sektörel dağılımının yer aldığı rapora göre, Türkiye'de iş kazalarının en fazla...