04 / 05 / 2024

türkiye mersin mermer ihracı

türkiye mersin mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor. Dünyanın en zengin doğal taş oluşumlarının bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye, çok çeşitli ve büyük miktarda mermer rezervine sahip...

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji firması açıklandı...

Deloitte Technology Fast50 ödülleri kapsamında 2023 senesinde Türkiye'nin en çok ve çabuk ilerleme gösteren 50 teknoloji şirketi bildirildi. Buna göre, listede İstanbul'dan 32, Ankara'dan 13, İzmir'den 3, Antalya ve Mersin'den birer firma yer aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılar TBMM'de!

2015 ile 2021 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'den gayrimenkul, arazi ve şirket satın alan ve vatandaşlık kazanan yabancı uyruklu kişilere ilişkin soru önergesi sunuldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep etti. 

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

Türkiye'yi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getireceğiz!

Mersin Erdemli'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'yi, 3. havalimanı gibi büyük projelerle dünyanın merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti...

TÜGVA Mersin İl Temsilciliği binası açıldı!

Mersin Yenişehir ilçesi İnönü Mahallesi'nde inşa edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği binası hizmete açıldı. Açılışa, Bilal Erdoğan katıldı.

Yeni Türkiye için yeni hastaneler yapılıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Mersin Şehir Hastanesi'ni inceleyen Akdağ, ''Yeni Türkiye'nin yeni hastanelerini yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'de emlakçılık yasasına ihtiyaç duyuluyor!

İsmail Cem Eryılmaz tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye’nin yeni bir emlakçılık yasasına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Porio’nun Türkiye’deki ikinci franchise mağazası Mersin’de açıldı!

Tasarım farkı ve ürün kalitesiyle göz alıcı koleksiyonlar sunan Porio, İstanbul Sirkeci’deki mağazasının ardından, Türkiye’deki ikinci franchise mağazasını Mersin’de açtı.

Türkiye'nin yer altı depolarında 16 günlük doğalgaz stoğu bulunuyor!

Uçak krizi nedeniyle Rusya’nın doğalgazı kesmesi halinde Türkiye’nin yeraltı depolarında 16 günlük stok bulunuyor. Tuz gölü ve Mersin’deki depolar ise en erken 2017’de tamamlanacak.

Su Temin projesinin açılış töreni Mersin'de yapıldı!

Türkiye'den Kıbrıs'a su taşıyacak 1.6 milyar liralık projenin açılış töreni Mersin'de yapıldı. Dünyada ilk kez gerçekleşen asrın projesinde vanalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı açılış töreniyle açıldı.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

türkiye mersin mermer ihracı Haberi

türkiye mersin mermer ihracı

Türkiye üretiminin yüzde 20'sinin gerçekleştirildiği Muğla'dan 37 ülkeye mermer ihraç ediliyor.


Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Koçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mermerciliğin Muğla'da turizmden sonra en önemli sektör olduğunu söyledi.


Mermer ve doğaltaşın ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Koçar, 2013 yılında Muğla'dan 280 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.


Türkiye mermer üretiminin yüzde 20'sinin Muğla'dan gerçekleştirildiğine işaret eden Koçar, "Muğla genelindeki mermer ocakları ve 100'e yakın fabrikada yaklaşık 10 bin kişi istihdam ediliyor. Taşıma, bakım, sanayi, malzeme ve işçilik alanlarıyla yaklaşık 60 bin kişi sektörden geçimini sağlıyor. Bunların büyük bölümü Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerinde bulunuyor" dedi.


"2023 HEDEFLERİMİZ VAR"


Koçar, Türkiye'de mermercilik sektörünün Muğla, Afyon, Denizli ve Antalya ile Marmara bölgesinde yoğunlaştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Sektörün geçen...