02 / 05 / 2024

Türkiye Montreal Protokolü son durum

Türkiye Montreal Protokolü son durum

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye Montreal Protokolü 'nün uygulanmasında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ozon tabakasını incelten maddelerin kontrolü sıkılaştırılıyor ve ithalatı sonlandırılıyor” dedi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.

Türkiye ve Cibuti arasında arsa devri protokolü imzalandı!

Türkiye ve Cibuti arasında bir protokol imzalandı. Protokole göre, Türkiye, Ankara'da bulunan İncek Diplomatik Site'deki bir arsayı Cibuti'ye, Cibuti de Haramous Sud'da bulunan bir arsayı Türkiye'ye devredecek...

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Türkiye ile Litvanya arasında JETCO Protokolü imzalandı!

Türkiye ile Litvanya arasında ilk Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Protokolü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Litvanya Enerji Bakanı ve JETCO Eşbaşkanı Zygimantas Vaiciunas tarafından imzalandı.

Türkiye ile Litvanya arasında ilk JETCO Protokolü imzalanıyor!

Pekcan, beraberindeki heyetle Türkiye ile Litvanya arasında ilk kez gerçekleştirilecek Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gidecek.

Türkiye ile Arnavutluk arasında 500 konut inşası protokolü imzalandı!

Türkiye ile Arnavutluk arasında geçen sene 26 Kasım tarihinde yaşanan depremin ardından "Afet sonrası konut yapım alanında iş birliği yapılmasına dair protokol" imzalandı.

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Halk GYO'dan Türkiye Halk Bankası'na yüzde 15 kira artışı!

Halk GYO, Türkiye Halk Bankası'nın 'kiracı olduğu, 15 adet gayrimenkul için, 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere, yeni kira artış dönemlerine kadar, Ocak 2018 kira bedelleri üzerinden yüzde 15 oranında artış yapılmasına yönelik ek protokol imzaladı...

Türkiye-Senegal arasındaki arsa takası protokolü onaylandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokolün onaylanması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesine imza atılacak!

TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o haber...

2004 yılında Küçükçekmece'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış!

2004 yılında TOKİ, Büyükşehir ve Küçükçekmece Belediyesi arasında yapılacak üçlü protokol ile Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atılacakmış. 120 hektar alanda gerçekleşecek projenin ilk etabında 2 bin 800 toplu konut yapılacakmış.

Türkiye İMSAD çevre sertifikasyon adına 2 protokol imzaladı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), çevre sertifikasyonları konusunda dünyanın lider kuruluşları olan UL Verification Services Inc. ve IBU ile iki ayrı stratejik işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye İMSAD, UL Environment ve IBU ile işbirliği yaptı!

Türkiye İMSAD, çevresel sertifikasyonda dünya lideri kuruluşlar olan UL Environment ve IBU ile stratejik işbirliği protokolü imzaladı.

Türkiye Montreal Protokolü son durum Haberi

Türkiye Montreal Protokolü son durum

Türkiye’nin 1991 tarihinde taraf olduğu “Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü” ile ilgili ulusal, uluslararası çalışmaların izlenmesi ve koordinasyonu çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor.


Türkiye Montreal Protokolü'nün uygulanmasında yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatını ve kullanımını hızlı bir takvim çerçevesinde azaltan başarılı ülkeler arasında yer alıyor.


15 Ocak 2015 tarihli ve 2015/01 sayılı Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin İthalatı ve Kullanımı Genelgesi ile ozon tabakasını incelten maddelerin sadece soğutma sektöründe teknik servislerde kullanımına yönelik ithalatına izin veriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ozon tabakasını incelten maddelerin ithalatı için 2009 yılından bu yana kota uygulanmakta, 2014 yılında izin verilen miktar 2 bin 300 ton iken bu yıl için izin verilen miktar 5 yüz tona indirildi. Çevre...