28 / 04 / 2024

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.



Tüketiciyi korumaya yönelik tedbirler kapsamında atılan bu adımla, Et ve Süt Kurumu kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek. ESK'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bu tedbirler sayesinde hem tüketici hem de kasap esnafı korunacak.

Uygun fiyatlı etler, İstanbul ve Ankara'daki kasaplar tarafından ilk olarak sunulacak. Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, et tedarikinin 15 gün içinde Erzurum'da da başlayacağını ve fiyatların yaklaşık %30 düşeceğini söyledi.

Ejder, "Bu uygulama hepimizi sevindirdi. Kasap esnafı için beklenen bir çalışmaydı. Bu uygulama sayesinde hem kasap esnafı hem de halk rahatlayacak. Vatandaşlar uygun fiyatlı etleri kasaplardan alabilecekler. Bu durum, esnafın satışlarını önemli ölçüde artıracak. Tahminime göre, et fiyatları yaklaşık %30 oranında düşecek. İlk olarak İstanbul ve Ankara'da başlatılacağı duyuruldu. Erzurum'da da uygun fiyatlı etlerin 15 gün içinde kasap reyonlarında yer alacağını düşünüyorum" dedi.

 Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Kırmızı ette fiyatlar dengelenecek

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, üye kasap esnafına uygun fiyatlı kırmızı et tedarik edeceklerini duyurdular. İmzalanan protokolle birlikte, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklanan spekülatif hareketleri önlemek için çalışacaklarını açıkladılar.

Kayhan, yaptığı açıklamada, kırmızı et fiyatlarını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceklerini belirtti ve "Kırmızı et fiyatlarını dengelemek için tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi.

Uygun fiyatlı et uygulaması daha önce İstanbul ve Ankara'daki perakende dernekleriyle protokol imzalayarak, sağlanmıştı. Ayrıca, ESK Tarım Kredi Marketlere de indirimli et temin ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön