27 / 04 / 2024

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.



Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla önemli bir uyarıda bulundu. Yardımcı, hijyenik olmayan koşullarda meslekle ilgisi olmayan kişilerin kıyma çekimini yasakladı. Bu ortamlarda çekilen kıymaların ayrıca halkın sağlığını olumsuz şekilde etkilediğinin de üzerinde durdu. İşte kaçak kıyma çekimi ile ilgili önemli detaylar haberimizde…

Kasap olmayan kişilere kıyma çekim işlemi yasaklandı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, konuyla ilgili uyarılarını yaparken sağlık koşullarını dikkate aldı. Kıyma çekiminin hijyenik olmayan koşullarda ve seyyar kişiler tarafından yapılmasının uygun olmadığını dile getirdi. Zira bu koşullarda yapılan kıyma çekiminin zararlı organizmaların artırdığını ve hastalık yapıcıların ete bulaştığını belirtti. Sadece uyarıyla yetinmeyen Yardımcı, bunu yasağa dönüştürürken para cezası uygulanacağını da ekledi. 

Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etini düşük maliyetle kıymaya dönüştürmek isteyenlerin ne şekilde etleri muhafaza ettiklerini ortaya koydu. Bu fırsatçıların aylarca depoda ve bodrumlarda bekletilen kaçak etlerin dezenfeksiyonu yapılmamış ortamlarda kıymalara dönüştürüldüğünü ortaya çıkarttı. Seyyar veya kasap adı altında meslekle ilgisi olmayan kişilerin tercih edilmemesi konusunda uyarısını yaptı. Kurban döneminin yaklaşmasıyla vatandaşlara uyarı yapan yardımcı, kesinlikle kasap dükkanlarında kıyma çekim işlemlerinin yapılması gerekliliğini vurguladı.


Geri Dön