12 / 05 / 2024

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.



Uygun fiyatlı et için nereye başvuru yapılacak?

Türkiye Kasaplar Federasyonu, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptığı bir protokolle, ESK tarafından ithal edilen ve canlı kesimlik hayvanlardan elde edilen karkas etlerin federasyona üye kasaplara satılmasını sağlayacak. Federasyona üye veya faal olan kasaplar, ESK'nın ilgili kombina müdürlüklerine başvurarak sipariş verebilecekler. Siparişler, müdürlüklerin belirlediği günlerde, iş yerinin ithalat ve stok durumuna göre karşılanacak.

Yapılan protokolün daha geniş kitlelere hızlı ve uygun fiyatlı et ürünleri sunmayı hedeflediğini belirten Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı; Büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetlerle tüketiciye ulaşması sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışların hız kazanması, piyasadaki dengesiz fiyatları da düzenleyeceğini vurguladı.

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et fiyatlarında kriz büyüyor? Kıymanın kilosu 480 TL olacak iddiası duyanları çıldırttı!

Kırmızı etteki kriz büyüyor! Yakında 350 TL’den 480 TL’ye fırlayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön