30 / 04 / 2024

türkiye Moodys

türkiye Moodys

Moody’s daha önce belirlenen kredi takvimine göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, 5 Kasım'da, İstanbul’da, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı bir toplantı yapacağını da açıkladı.

Moodys: Enflasyon notu bozabilir!

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ve Rusya’nın yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, bu durumun kredi notu üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. Moody’s’in Rusya’nın notunu düşürmesi bekleniyor.

Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz!

DS-Concept CEO'su Hütten: "Moody's geçen ay Türkiye'nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept'in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık" dedi.

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik beklenmiyor!

Ekonomistler, gelecek hafta cuma günü yapılacak Moody's'in Türkiye değerlendirmesinde notta ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyor..

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Moodys Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti!

Ali Babacan: -"Moody's'in aldığı bu karar, Türkiye'ye şimdiye kadar kendi iç kuralları, kendi iç sebepleriyle yatırım yapamayan yeni bir yatırımcı kitlesini cezbedecektir. Türkiye için bir bakıma en önemli konu bu" dedi.

Vedat Akgiray: "Türkiye'de yatırım yapmak çok cazip"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, "Bugün Türkiye'ye yatırım yapmak, geçen yıl yatırım yapmaktan çok daha cazip. Ben yabancı iş adamı olsaydım Türkiye'ye yatırım yapmak için her kapıyı çalardım" dedi

Moskova'daki emlak fuarında Türkiye ilgisi

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen emlak fuarında Türkiye'deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösterildiği gözlendi

Türkiye'deki müteahhit sayısı Avrupa'dan fazla

Türkiye'de 300 bin müteahhit bulunduğu ve bunun 500'lere indirilmesi gerektiği belirtiliyor

Türkiye Finans konut kredisinde kâr oranını aşağı çekti

Türkiye Finans, konut, işyeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kâr oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Corio Türkiye Tekira AVM'nin yeni sahibi oldu

Corio Türkiye, Tekirdağ'da bulunan Tekira Alışveriş Merkezinin (AVM) yüzde 100 hissesini satın aldığını duyurdu.

Türkiye Finans'ta konut kredi faizi yüzde 0.67'ye düştü

Türkiye Finans, konut, iş yeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kar oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye Moodys Haberi

türkiye Moodys

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 5 Kasım'da, İstanbul’da, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacağını açıkladı.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre; Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye’nin Kredi Riski Konferansı'nı" 5 Kasım'da, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirecek. Moody's, basına açık düzenlenecek olan toplantıda, Türkiye’nin kamu borcu, Türk bankaları, Türk şirketleri, Türkiye’deki altyapı çalışmaları, Türkiye’nin ipotek teminatlı menkul kıymetleri ve İslami bankacılık gibi konuların ele alınacağını bildirdi.


Moody’s daha önce belirlenen kredi takvimine göre Türkiye’nin kredi notuna ve görünümüne ilişkin güncelleme yapması gereken 8 Ağustos tarihinde gece geç saatlerde takvime göre bir güncellemenin yapılmayacağını bildirmişti.


Moody’s açıklamasında kredi notu ve görünümü gözden geçirme takviminin sadece potansiyel hareketlere ilişkin bir “gösterge”  olduğunu belirtmişti.


Moody's en son 11 Nisan'da Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3" olan...