04 / 05 / 2024

Türkiye muhasebe standartları

Türkiye muhasebe standartları

Bilinenin ve uygulananın aksine site yönetimlerinde vergi usul kanunu veya Türkiye muhasebe standartlarına göre bir mali işlem-iş akışı veya muhasebe uygulaması değil gelir-gider takibi söz konusudur.

Türkiye Kömür İşletmeleri’nin taşınmazları için kayıt tutulmadı mı?

Sayıştay, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait arazi, bina ve tarlalarla ilgili kayıt tutulmadığını ya da kayıt altına alınmadığını belirledi. Raporda, kapsamlı bir muhasebe dışı envanter çalışması yapılması gerektiği ifade edildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye tarafından inşa edilecek konutlara övgü!

Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremin ardından Türkiye tarafından inşa edilecek konutlardan övgüyle söz eden Başbakan Edi Rama, buradaki standartların tüm binalarda korunması gerektiğini söyledi.

Türkiye, uluslararası vergi standartlarını kabul etti!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek uluslararası vergi standartlarını içeren çok taraflı uluslararası anlaşmaya Türkiye adına imza attı. Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Ramazan Biçer, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye İMSAD çevreci yaklaşımlarını AB standartlarına çevirdi!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla gerçekleştirilen SBE Konferansları serisinin İstanbul ayağı SBE16 İSTANBUL, Türkiye İMSAD’ın büyük çevreci vaadi ile başladı.

Türkiye'de dünya standartlarında mega projeler yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, her gün yeni projelere imza attıklarını ve yeni açılışlar yaptıklarını belirterek, Türkiye için dünya standartlarında mega projeleri tek tek hayata geçirdiklerini anlattı.

Site yönetimlerinde muhasebe yönetimi nasıl yapılır?

Bilinenin ve uygulananın aksine site yönetimlerinde vergi usul kanunu veya Türkiye muhasebe standartlarına göre bir mali işlem-iş akışı veya muhasebe uygulaması değil gelir-gider takibi söz konusudur.

Atıksu arıtmada İzmir Türkiye lideri!

İzmir, Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı, kişi başına düşen atık su arıtma miktarı ve AB standartlarında arıtım oranı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldı.

Türkiye'de ev sahibi olma yaşı düştü!

Türkiye'de ev sahibi olma yaşı 40’ın altına düştü. Bu durum ekonomik özgürlüğün ve geçim standartlarının yükselmesine bağlanıyor.Dünyada ise gençler arasında ev sahibi olma alışkanlığı gün geçtikçe azalıyor.

Türkiye'nin tarım parselleri belirleniyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Şu anda Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gıda ve tüketici sağlığı ile ilgili olarak uygulanan bütün prosedürlerin tamamı AB standartlarındadır. İlerisi var, gerisi yok" dedi.

Türkiye'de kentlerin tasarımı dünya standartlarında olacak!

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Ömer Çelik: Türkiye'nin turizm kalitesini korumak zorundayız!

Bakan Çelik: "Türkiye'nin bir turizm markası olarak seviyesini ve kalitesini korumak zorundayız. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu diye Türkiye'nin turizm markasının standartlarından taviz veremeyiz" dedi.

Kiralama işlemlerine ilişkin Türkiye muhasebe standardı tebliğinde değişiklik tebliği!

Kiralama işlemlerine ilişkin Türkiye muhasebe standardı hakkında tebliğte değişiklik yapılmasına dair tebliğ 12 Kasım 2014 tarihinde 29173 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yapılan değişiklikler..

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin Türkiye Muhasebe Standardında değişiklik yapıldı!

Yatırım amaçlı gayrimenkullere ilişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 40) hakkında tebliğ (sıra no:27)'de değişiklik yapılmasına dair tebliğ 18 Eylül 2014 tarihinde 29123 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye muhasebe standartları Haberi

Türkiye muhasebe standartları

Site yönetimi, malikler birliğidir aslında, site yönetiminin tüzel kişiliği yoktur.

Dört beş ailenin, piknik yapmak üzere, kendi aralarından veya dışarıdan bir aracın yakıtı ve belki de sürücünün emeğini de katarak oluştuğuna inanılan giderin, aile veya kişi başına karşılamaları gibi bir hayatın doğal akışındaki özel, amatör organizasyon ile site yönetimi ve muhasebesi arasında temelde fark yoktur.

Kimi aileler de bu aracı bir servis şirketinden kiralayabilirler ve giderleri karşılarlar.

Ancak, bir çok sitede deneticiler muhasebeci, mali müşavir hatta resmi veya özel sektör mali deneticilerinden seçilir, yönetim şirketleri ile anlaşma yapılır, davul başkasında davul site yönetiminde olur, davul patlar tokmakçı gene de parasını karı,vergisi, faizi dahil alır, çünkü site yönetimleri şirketlere sorumluluğu değil ancak yetkiyi verirler.

Sonuçta, yukarıdaki piknik alanına gidiş, her kişiye ayrı fatura, faturaların...