07 / 05 / 2024

türkiye polonyalı turistler

türkiye polonyalı turistler

Türkiye'ye gelen 440 bin Polonyalı turistin 200 bini Antalya Side Antik Kent'te kültür turuna çıkıyor. Polonyalı turistlerin ülkede birinci sırada kültür, tarihi ve arkeolojik turuna çıktığı antik kent ise Side.

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı.

Polonyalı yatırımcı firmalar 24 Mart'ta Türkiye'ye gelecek!

Polonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde Polonya’dan 150 yatırımcı geliyor. 24 Mart’ta Türkiye’ye gelecek heyet Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor!

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor Rusya’nın Batı ülkeleriyle yaşadığı sürtüşme, Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi ülkelere yönelmesine yol açtı. Dün Moskova’dan Antalya’ya turist dolu 5 uçak geldi.

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Döviz kurlarında art arda gelen tarihi rekorlardan sonra özellikle yılbaşı turlarına olan ilginin yurtiçine kaydığı bildirildi. Yerli turistler yılbaşı turları için Türkiye'yi tercih etti..

1969 yılında Türkiye'nin ilk yasal kumarhanesi Sait Halim Paşa Yalısı'nda açılmış!

1969 yılında Türkiye'nin ilk yasal kumarhanesi Sait Halim Paşa Yalısı'nda açılmış. İstanbul Talih Oyunları Limited Şirketi adlı bir şirketin işlettiği, Casino D'İstanbul isimli kumarhaneye sadece yabancı turistler girebiliyormuş.

Türkiye genç turistler için kolları sıvadı!

2023 yılında 50 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmayı hedefleyen Türkiye, 320 milyar dolarlık gelir yaratan "genç turisti" çekmek için kolları sıvadı. 7 ile 27 yaş grubu arasındaki genç turist için gelir hedefleniyor.

Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı!

Turizmcinin hedefi tatilde 500 avro harcayan gençler Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı. Dünyada 320 milyar dolar gelir bırakan genç turistler, Türkiye'de ortalama 500 avronun üzerinde harcama yaptı.

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

Rus turistlerin Türkiye sevdası sürüyor!

Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtım çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor. Yılın 9 aylık döneminde Türkiye'yi en fazla Rus turistler tercih etti.

Türkiye turizm gelirlerinde dünyada ilk 10'a giremiyor!

Geçen yıl yaklaşık 34 milyon turistin geldiği ülkemizde turist başına düşen harcama tutarı dünya ortalaması olan bin 66 doların çok altında kalıyor. Gurbetçileri saymazsak Türkiye’ye gelen turistler 2013 yılında ortalama 584 dolar harcadı..

İrfan Önal: Rus ve Alman turistler Türkiye'nin gözbebeği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal, Türkiye'ye, Antalya'ya gelmenin, Türkiye'de tatil yapmanın Ruslar için bir fenomen olduğunu ve Alman pazarının ise en sağlam pazarımız olduğunu açıkladı

İrfan Önal: Alman ve Rus turistler Türkiye'nin gözbebeği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal: "Türkiye'ye, Antalya'ya gelmek, Türkiye'de tatil geçirmek Ruslar için bir fenomen. Orada tatil için akla gelen ilk ülkeyiz" dedi.

türkiye polonyalı turistler Haberi

türkiye polonyalı turistler

POLONYALI turistler ülke turizminin yüzde 13'nü oluşturuyor. Yıllık Türkiye'ye gelen 440 bin Polonyalı turistin yüzde 62'i Antalya'da tatil yapıyor. Bunu ikinci sıra Marmara Bölgesi'nde İstanbul, üçüncü sırada Ege'de Muğla takip ediyor. 38 milyon 500 bin nüfusa sahip olan Polonya'da yıllık ortalama 3 milyon 450 bin kişi değişik ülkelere tatile çıkıyor. Polonyalı tatil yapmada birinci sırada İspanya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri tercih ediyor. 


Ülkeye gelen 440 bin Polonyalı turistin 240 bin deniz, kum güneş turizmi için gelirken 200 bini tarih, kültür, arkeolojik varlıkları tanıma ve macera turları için geliyor. Polonyalı turistlerin ülkede tatil yapma yaş gurunun ise 18-55 yaş grubu olduğu ifade edildi. Polon kültür turizmi uzmanı Dr. Aga Chmielewska, Polonyalıların kültür turizmi kapsamında dünyada ilk...