03 / 05 / 2024

türkiye proje stoku

türkiye proje stoku

Türkiye dünyada etkisi halen hissedilen küresel krize rağmen dev projelere ara vermeden yatırıma devam ediyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,2016'da toplam tutarı 543 milyar lira olan 3 bin 8 proje stoku olduğunu belirtti.

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Ekonomi uzmanlarının 'Bir an önce tedbir alınmalı' diyerek uyardığı CDS risk primi 900 puanı aşan Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku açıklandı. Rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'ye tarihi damgasını vuracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin Türkiye'ye tarihi damgasını vuracağını söyledi.

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Kanal İstanbul, dünya ticaretinin rotasını Türkiye'ye çevirecek!

Kanal İstanbul'un sadece bulundukları bölgeye has projeler olmadığını dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile dünya ticaretinin rotasının Türkiye'ye çevrileceğini dile getirdi. 

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de bir ilk: Elazığ'da yeni yaşam alanı kuruluyor!

Türkiye’de ilk kez üniversite, özel sektör, sivil toplum ve yerel yönetim bir araya gelerek, 6.8’lik depremin yıktığı Elazığ için ‘Umut-Elazığ’ adlı örnek bir proje hazırladı. Belediyenin tahsis ettiği 600 dönüm arazide eğitim, konut, sağlık, ticaret gibi 750 farklı yapı dizayn edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin dış borç stoku verilerini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin 30 Eylül itibarıyla brüt dış borç stokunun 435.1 milyar dolar, net dış borç stokunun 262.2 milyar dolar olarak hesaplandığını açıkladı.

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu Türkiye'nin en hızlısı olacak!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 120 kilometrelik hızıyla yolculuk süresini 30 dakikaya indirmiş olacak. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu Proje Müdürü Murat Cebeci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hattın Türkiye'nin 'en hızlısı' olacağını belirtti.

türkiye proje stoku Haberi

türkiye proje stoku


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2016'da yatırım programı kapsamında mahalli idare yatırımları, yatırım işçiliği ve kamulaştırma giderleri hariç, toplam yatırım tutarı 543,3 milyar lirayı bulan 3 bin 8 proje bulunduğunu ifade ederek, söz konusu projeler için başlangıçta 64,9 milyar lira ödenek programlandığını söyledi. Önümüzdeki dönemde de özel sektörün işletmecilik becerilerinden ve ilave sermaye birikiminden faydalanmayı amaçlayan Kamu-Özel İşbirliği (KOİ) modellerinden azami ölçüde yararlanmaya devam edeceklerini belirten Elvan, bu kapsamda 1986'dan bu yana 211 KOİ projesinin uygulama sözleşmesinin imzalandığını ifade etti. KOİ'de sözleşme tutarı 122,1 milyar doları buldu.

TARIMA ÖZEL ÖNEM

Elvan, “2016 Kasım itibariyle söz konusu projelerin yatırım bedeli ve projeler kapsamında devlete ödenecek tutarların toplamından oluşan sözleşme değeri 122,1 milyar dolardır” dedi. Bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2017 bütçe görüşmelerinde...