15 / 05 / 2024

türkiye restorasyon

türkiye restorasyon

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Hilti Türkiye'den 'Galata Kulesi' açıklaması!

Dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundan bulunan Hilti Türkiye, Galata Kulesi restorasyon çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Türkiye'den UNESCO'ya Ayasofya taahhüdü!

Rusya'nın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aleksander Kuznetsov Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Ayasofya'nın restorasyon çalışmalarında UNESCO ile yakın işbirliği yapmayı kabul ettiği öğrenildi.

Eyüp'e Türkiye'nin en büyük kütüphanesi geliyor!

Rami Kışlası’nda restorasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bina Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ünvanıyla hizmete açılacak.

Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu restorasyonuna sona gelindi!

Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu için 2014 yılının başında satın alınan yeni hizmet binasında restorasyon çalışmalarının başlamasıyla, açılış için gün sayımına geçildi.

Türkiye'nin restorasyon alanındaki tecrübeleri Cezayir'e aktarıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir Konut ve Şehircilik Bakanlığı ile Oran Valiliği yetkililerinden oluşturulan karma heyete Türkiye’nin restorasyon alanındaki tecrübelerini aktardı.

Herıtage 2015 Fuarı Türkiye'de 5-7 Şubat'ta!

Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan HERITAGE 2015 Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı 5 - 7 Şubat 2015 tarihleri arasında dünyayı etkileyen isimleri bir araya getirecek.

Nuruosmaniye'nin altında Türkiye'nin ilk fore kazık sistemine ulaşıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Nuruosmaniye Camii'nde 17 milyon TL'lik bütçeyle yaptırdığı restorasyon; mimarlık tarihi açısından çok önemli 2 sırrı günyüzüne çıkardı. Nuruosmaniye'de Türkiye'nin ilk fore kazık sistemine ulaşıldı...

Atatürk'ün eşyaları restorasyon nedeniyle Türkiye'ye getirildi!

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanikte doğduğu evde devam eden restorasyon çalışmaları neden ile bazı eşyaları Türkiye'ye getirildi...

Türkiye'deki restorasyon çalışmaları doğru mu

Türkiye'de koruma altındaki pek çok kültür varlığı, restorasyon adı altında geri dönüşü olmayan tahribatlara uğruyor. Tarihi eserleri ve taşınmaz kültür mirası zenginliğiyle bilenen ülkemizde eserlerin korunması için yapılanlar dudak uçurtuyor

Türkiye'nin tarihi, Alman Arkeoloji Enstitüsü'nde!

Türkiye'de yapılan neredeyse her restorasyon için önce Alman Arkeoloji Enstitüsü'nün kapısını çalmak gerekiyor. Pek çok tarihi yapının eski hallerine dair görsel yalnızca onlarda var

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

türkiye restorasyon Haberi

türkiye restorasyon

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.


Selçuklu ve Osmanlı eseri yüzlerce han, hamam, cami, mescit, çeşme, köprü ve kemer, son yıllarda restorasyon çalışmalarıyla adeta yeniden hayat buluyor. Başta Türkiye olmak üzere Balkanlar ve Orta Doğu'daki ecdat yadigarı kültürel varlıklar, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla turizmin hizmetine sunuluyor.


Vakıflar Genel Müdürü Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2002'den itibaren çok önemli restorasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Hem sayısal olarak hem de proje bazlı önemli işlere imza attıklarını ifade eden Ertem, "Türkiye'de son 13 yılda 4 bin civarında kültürel varlığımızın restorasyonunu gerçekleştirdik. Her yıl 250 şantiyeyi ayakta tutuyoruz. Bu, çok önemli bir rakam. Bunu daha da artırmaya gücümüz yeter ancak 'Hem kontrollü olsun hem de...