06 / 05 / 2024

türkiye rüzgar elektrik santrali elektrik üretimi

türkiye rüzgar elektrik santrali elektrik üretimi

Türkiye'nin rüzgar enerjisinden elde ettiği elektrik, toplam tüketimin yüzde 3'üne ulaştı. Rüzgardan elde edilen elektrik miktarıyla, Ankara'nın yıllık enerji talebinin yüzde 70'i, İstanbul'un yüzde 22'si karşılanıyor

Türkiye'nin elektrik üretimi ağustos ayında yüzde 4,1 artış gösterdi

Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi ağustosta geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 4,1 yükselerek 31 milyon 360 bin 161 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretin ne kadar oldu ve ne kadar artış gösterdi? İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı! 

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde dün rekor kırıldı. Günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor gerçekleşmiş oldu. 

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Körfez’de Türkiye rüzgarı esti!

Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’na bu yıl da ilgi yoğundu. İstanbul Ticaret Odası’yla birlikte fuara giden Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Tommy Hilfiger’ın malikanesinde Türk rüzgarı esiyor!

Dünyaca ünlü modacı Tommy Hilfiger’ın eşi Deniz Carolina Başbuğ Türk aşığı olup çıktı. Hilfiger çifti ABD'deki 30 milyon dolarlık malikanesini Türkiye'den özel olarak seçtiği eşyalarla doldurdu..

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

türkiye rüzgar elektrik santrali elektrik üretimi Haberi

türkiye rüzgar elektrik santrali elektrik üretimi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği (RESYAD) verilerinden derlenilen bilgilere göre, işletmede olan, yatırımı süren ve lisans izin aşaması devam eden 126 rüzgar santralı bulunuyor. 


Yenilenebilir ve temiz enerji kaynağı rüzgardan yararlanmak amacıyla kurulan rüzgar tarlalarının yarısından fazlası, Balıkesir, İzmir ve Manisa'da bulunuyor. Türkiye'ye kurulu olan rüzgar türbinlerinden oluşan rüzgar tarlaları, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşıyor. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'nin her ili RES'ler için potansiyel bulunduruyor. Ancak 81 ilin 42'si rüzgar yatırım açısından ekonomik potansiyel taşıyor. 


Türkiye'nin 3 bin 500 megawat kurulu güce sahip iletmedeki RES'lerden yıllık yaklaşık 8 milyar kWh elektrik enerjisi üretiliyor. Bu miktar, yıllık 260 milyar kWh olan Türkiye elektrik tüketiminin yüzde 3'ünü...