18 / 05 / 2024

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği'nce yürütülen proje kapsamında, Ankara'nın sembol binalarının detaylarıyla yer aldığı bir maket yapıldı.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları geçti...

Türkiye'den senenin ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller gerçekleştirdi.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Türkiye'nin yapı stoku ne durumda?

Kalebodur tarafından düzenlenen "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" programına katılan mimar Murat şahin, Türkiye'nin yapı stokunun vasat olduğunu dile getirdi. 

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Londra'dan 'sırada Türkiye var' açıklaması!

Britanya Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile salı günü serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden İzmir depremi açıklaması!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Ukrayna ve Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerine yeniden başladı!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin tekrar başladığını bildirdi.

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Strüktür mühendisi Hanif Kara Türkiye’de!

Mimarlık ve strüktürel tasarım kavramlarında konuşulan Hanif Kara, Geberit’in davetlisi olarak ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında Türkiye’ye geliyor. Hanif Kara, 10 Aralık Salı günü İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya g

Türkiye'nin en güzel 6 evi!

Dünyaca ünlü mimarlar tarafından tasarlanan sanat eserine değerine sahip Türkiye'deki 6 ev sizler için derlendi...

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği Haberi

Türkiye Serbest Mimarlar Derneği

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan maket, Atatürk Bulvarı ve çevresini temel alarak Başkent'in kentsel gelişimini ortaya koyuyor.


Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Mimarlık Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, derneğin, ''Kültürün İzlerini Mimarlık Üzerinden Yeniden Okumak'' başlıklı AB projesi kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiğini belirtti. 


Bu etkinlikler kapsamında Türkiye'de sivil girişimle kurulacak ilk mimarlık merkezini hayata geçirecek olmaktan heyecan duyduklarını kaydeden Hatırlı, merkezin, mimarlık ortamının paydaşlarını bir araya getirme, mesleğin toplumsal alanda tanınmasına zemin hazırlama amacıyla yapıldığını söyledi. 


Merkezin açılışının 14 Haziran 2012 Perşembe günü yapılacağını bildiren Hatırlı, AB projesi kapsamında dev Ankara maketinin de yapıldığını açıkladı. 


''Türkiye'de çifte ilki gerçekleştirmekten heyecan ve gurur duyuyoruz'' diyen Hatırlı, birçok ülkede kent müzeleri, mimarlık merkezleri ve kent maketlerinin bulunduğuna dikkati çekti. 


Türkiye'de ise TSMD...