03 / 05 / 2024

Türkiye TANAP

Türkiye TANAP

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.

TANAP Türkiye'nin değerini artıracak!

TANAP, Türkiye ve Azerbaycan tarafından yürütülen ortak bir proje 2018 Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 10'undan fazlasına eş değer olan 6 milyar metreküplük gaz gönderilecek.

TANAP Projesi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) karşı çıkmanın Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

AB Türkiye ile TANAP'ı görüşecek!

Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Güney Gaz Koridoru ve TANAP ile ilgili konuların 1 Ekim'de yeniden görüşüleceğini söyledi.

Türkiye TANAP projesinde kilit öneme sahip!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, “Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor” dedi.

Türkiye TANAP projesinde kilit oyuncu!

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.

Türk Akımı ve TANAP Türkiye'nin değerini artıracak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, TANAP ve Türk Akımı Projesi'nin Türkiye'nin önemini ve değerini artıracağını söyledi.

TANAP boru hattı projesi Türk Akımı’na rakip!

BOTAŞ 6 milyar metreküplük gazı Eskişehir’de alacak; ihtiyaç duyması halinde Batı bölgeleri için Trakya’da da gaz alabilecek. Hattan gaz akışı 31 milyar metreküpe çıktığında Türkiye TANAP’tan 21 milyar metreküp doğal gaz çekebilecek

Socar Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırdı!

Toplam 20 milyar dolarlık Azeri sermayesini Türkiye’ye getiren Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz “Petkim olmasaydı, Star Rafinerisi; rafineri olamasaydı TANAP gerçekleşemezdi. Türkiye’nin en babayiğit şirketiyiz” dedi.

TANAP'ın Türkiye’deki inşa süreci başladı!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marguelaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla gerçekleşen törenle birlikte TANAP Projesi’nin Türkiye’deki inşa süreci başlamış oldu.

Türkiye Tanap'a yüzde 30 hisseyle katıldı!

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı Güntay Şimşek, ''Tanap ne getirip ne götürecek'' başlığını ele aldı. İşte Güntay Şimşek'in bugün ki köşe yazısı;

Şerafeddin Ceceli: TANAP'ta öncelik Türkiye’nin kazancıdır!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) çelik boru ihalesini kazanan yerli firmalardan Emek Boru AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şerafeddin Ceceli, "Buradaki kazanç öncelikle Türkiye’nin kazancıdır" dedi.

Mehmet Zeren: TANAP ile Türkiye ekonomisi kazanacak!

Azerbaycan ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı - TANAP Projesi’nde kullanılacak 1 milyon 200 bin ton çelik borunun yüzde 80’i Türkiye’de üretilecek.

TANAP’da yerli boru tercih edilirse hem üretici kazanacak hem Türkiye!

Azerbaycan ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı-TANAP Projesi için boru tedarik ihalesinde hızla sona yaklaşılıyor.İhaleye teklif verenler arasında Hintli ve Çinli üreticiler de yer alıyor.

Türkiye TANAP Haberi

Türkiye TANAP

Deloitte Enerji ve Doğal Kaynaklar Endüstri Lideri Uygar Yörük, "Türkiye, TANAP gibi Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede kilit öneme sahip oyuncu olarak yer alıyor" dedi.


Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Yörük, enerji alanında bir çok ticaret ortağına sahip Türkiye'de büyük petrol şirketlerinin arama faaliyetinde de bulunduğunu söyledi.


TANAP gibi AB'nin enerji güvenliğine hizmet eden çok önemli bir projede Türkiye'nin kilit öneme sahip oyuncu olarak yer aldığını vurgulayan Yörük, "Nükleer santral yatırımlarıyla ilgili hükümet politikaları, Japon ve Rus şirketlerle imzalanan büyük anlaşmaları da beraberinde getirdi. Üçüncü nükleer santral projesi ve Afşin-Elbistan sahalarının geliştirilmesi gibi faaliyetler ise yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor" diye konuştu.


Yörük, ülke içinde faaliyet gösteren şirketlere bakıldığında, elektrik üretimi tarafında özelleştirme uygulamalarının devam ettiğini, kamu uhdesinde geliştirilen...