03 / 05 / 2024

Türkiye tatil

Türkiye tatil

Son dönemde Türkiye'yi tercih eden turist profili değişti Başta gelişmekte olan ülkelerin sosyetesi olmak üzere, yerli zenginler de tatil için sahillerdeki lüks mekanlara akın etti

Türkiye'nin seyahat harcaması yüzde 13 arttı!

Türkiye'de seyahat edenlerin, geçen yılın son çeyreğinde yaptığı harcama da 2,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Amerikalı turistin dolar hesabı Türkiye'de vatandaşın yüreğini yaktı! Yarı yarıya diyerek paylaştı

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda yer alan ABD'li kadın turist Türkiye'de diş tedavisi için ödediği parayı açıkladı. Uçak bileti, tatil ve sağlık harcamalarını heaplayan kadın ABD ve Türkiye arasındaki uçuruma dikkat çekti. Video milyonlarca kez izlendi.

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

Dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri o ilçeye akın etti!

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin isimleri Bodrum Yalıkavak'a akın etti. Birçok ünlü isim hem tatil yaptı, hem de Ege'nin kalbinde ev sahibi oldu...

Türkiye’nin en değerli tatil beldeleri belli oldu!

GABORAS tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporuna göre Türkiye’nin en değerli tatil yerleri belli oldu. Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu...

Türkiye’nin en değerli tatil yerlerinde ev fiyatları arttı!

GABORAS,‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporunu açıkladı. Rapora göre Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu. Bölgede yazlık ev fiyatları metrekare bazında yaklaşık 11 -12 bin TL olarak seyrediyor.

Türkiye’de 2 milyon devre mülk mağduru var!

Türkiye Büyük Millet Meçlisi, Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı...

Thomas Cook Türkiye’de 3 otel açacak!

İngiliz tatil şirketi Thomas Cook, kendi markasıyla üçü Türkiye'de olmak üzere 20 yeni otel açacak.

Homes Türkiye'ye 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapacak!

Homes, Türkiye'ye 5 yılda 200 milyon euroluk yatırım yapmayı hedefliyor. Türkiye'nin gözde eğlence ve tatil merkezi Çeşme'ye rezidans yatırımı yapan Homes, Sea Homes isimli projesini Haziran 2016'da tamamlayacak.

Yabancılar Türkiye'de 137 bin ev aldı!

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Yabancı yatırımcı en çok tatil bölgelerini tercih etti.

Türkiye'de yerli turist sayısı hızla artıyor!

Geçen yıl 41 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2015'i Rusya ve çevre ülkelerdeki sorunlarla karşıladı. Sektör temsilcileri, "Zor bir yıl olacak ama kötümser değiliz. Türkiye'de tatil yapan yerli turist sayısı da hızla artıyor" dedi.

Türkiye tatil Haberi

Türkiye tatil


Türkiye'ye zenginlerin ilgisi arttı. Gerek yerli gerekse yabancı zenginler tatil için başta Antalya olmak üzere sahillerimizdeki lüks mekanları tercih etmeye başladı. Son dönemde, ekonomik olarak güçlenen gelişmekte olan ülke vatandaşları başta olmak üzere paralı turistler sahillerdeki lüks mekanları doldurdu. Yabancı zenginlerin yanında Türk zenginlerin de tercihi Antalya ve civarı oldu. 


GECELİĞİ 2 BİN 500 DOLAR 

Ramazan Bayramı'nda Antalya'daki 5 yıldızlı tesislerdeki villa tarzındaki lüks odaların ve suitlerin yüzde 30'unu Türkler doldurdu. Yılın ilk 7 ayının verilerine göre; bu lüks odalara Türki Cumhuriyetleri'nin de ilgisi yoğun oldu. Yüzde 100 dolulukla satılan Antalya'daki lüks villaların ve suitlerin yüzde 80'ini Kazaklar, Özbekler, Azeriler ve Romenler doldurdu. Bu arada Arjantin ve Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinin zenginlerinin de Türkiye'ye ilgisinin de arttığı görüldü. Türkiye turizminin...