18 / 11 / 2024

türkiye termik santral

türkiye termik santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Bölgede (Afyon Dinar) 5 milyar dolarlık yatırımla 3 bin 500 MW gücünde termik santral kurmayı hedefliyoruz"...

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Türkiye 3. santral için Çin ile işbirliğine gidiyor!

Nükleer santralde ağı genişletmeyi hedefleyen Türkiye, üçüncü santral için adım adım Çin’le işbirliğine gidiyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın haziran sonunda Çin’de imzaladığı işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi.

Türkiye'ye 7 yılda 9 milyar avroluk GES yatırımı!

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı amaçlayan Türkiye, bin 794 adet ve 75 bin MW’ın üstünde santral gücüne sahip. Sektörün Türkiye'de 7 yıl içinde 9 milyar avroluk yatırım yapması bekleniyor.

Türkiye, üçüncü nükleer santral için yer tespit çalışmalarına hız verdi!

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Çin, Türkiye'deki nükleer santral ihalesine katılacak mı?

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

Türkiye için nükleer santral gerekli mi?

SABAH, Türkiye'ye 3. nükleer santral kararı aldıran raporun ayrıntılarına ulaştı. Rakamlar 2023'te elektrik ihtiyacı 450 milyar KWh'e yükselecek olan Türkiye'de nükleerin gerekli olduğunu ortaya koyuyor.

Antalya kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek olacak!

Bir yandan vizyon projeler ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi; diğer yandan da Kepezaltı ve Santral Mahalleleri'nde Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor.

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

1983 yılında Silahtarağa Termik Santralı'nın çalışmasına son verilmiş!

Türkiye'nin ilk termik santralı olan Silahtarağa Termik Santralı'nın 69 yıllık üretimine 1983 yılında son verilmiş. Haliç'ten santrala kömür ikmali yapılamaması ve kazanların yetersizliği gibi nedenlerle santralın üretimine son verilmiş.

Samsun'a termik santral uyarısı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 'un hazırladığı rapora göre Samsun'unTerme ilçesine yapılması planlanan termik santral, ekosistemde ciddi sorunlara ve asit yağmurlarına yol açacak.

türkiye termik santral Haberi

türkiye termik santral

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maden Tetkik ve Arama Kurumunun (MTA) Afyon Dinar çevresinde 5 yıldır devam eden sondaj çalışmalarının tamamlandığını ve Afyon Dinar'daki linyit rezervinin 950 milyon ton olduğunun tespit edildiğini belirterek, "Bölgede yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırımla 3 bin 500 megavat (MW) gücünde termik santral kurmayı hedefliyoruz. Bu, santral inşası ve maden sahasında 6-7 bin kişilik istihdam demektir" ifadelerini kullandı.


Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, yüksek kalorili yerli linyite yapılacak yatırımla hem Afyon'un hem de Türkiye'nin kazanacağını bildirdi.


Türkiye’nin 2023 yılında elektrik üretiminin 3'te 1'ini kömürden karşılama hedefi olduğunu anımsatan Yıldız, "Bunun için yerli kömür santrali kurulu gücünü, 10 yıl sonra 30 bin MW’a çıkarmak istiyoruz. Afşin Elbistan, Konya Karapınar, Afyon Dinar, Eskişehir Alpu ve Türkiye Kömür İşletmelerinin...