26 / 05 / 2024

türkiye turistik yerler

türkiye turistik yerler

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçici verilerine göre, kasımda Türkiye'ye gelen 1 milyon 729 bin 803 yabancı ziyaretçinin yüzde 4,67'si (80 bin 787 kişi), günübirlikçilerden oluştu.

‘Bunte’ son sayısında Türkiye’ye üç sayfa yer ayırdı!

Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından ‘Burda’ grubunun 500 bin tirajlı yaklaşık 4 milyon okuyucuya ulaşan haftalık magazin, haber dergisi ‘Bunte’ son sayısında Türkiye’ye üç sayfa yer ayırdı.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Türkiye-İran işbirliği Toplantısı İstanbul'da yapıldı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, "Önümüzdeki yıl 250 tane otel, Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde yapılacak" dedi.

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Timur Bayındır'dan Türkiye için uyarı!

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır yaptığı açıklamada “Türkiye maalesef eğlenceli bir ülke olmaktan çıkıyor. Tekrar keyifli bir hale getirmek lazım” dedi.

Türkiye'de turist sayısı 2014'te arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktı. AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Araştırma Geliştirme Birimi'nin derlediği veriler belirlendi.

Türkiye'yi 36,8 milyon yabancı ziyaret etti!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi!

İlk çağlardan bu yana yerleşim açısından en çok tercih edilen yerler olan deniz kıyısı ve sahiller, günümüzde de bu özelliklerini korumaktadır.İşte Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi...

Türkiye’de turistik organizasyonların şekli değişti!

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Türkiye'nin çevresinde yaşananlar, Türk turizmini olumsuz etkiliyor!

Turistik Ötekiler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) açıklamasına göre, Ortadoğu'daki karışıklıklar, Türkiye genelinde yaşanan toplumsal olaylar gibi gelişmeler, Türkiye genelinde otel doluluklarını da olumsuz etkiledi.

türkiye turistik yerler Haberi

türkiye turistik yerler


Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçici verilerine göre, kasımda Türkiye'ye gelen 1 milyon 729 bin 803 yabancı ziyaretçinin yüzde 4,67'si (80 bin 787 kişi), günübirlikçilerden oluştu. 


Kasım ayında yabancı misafirlerin yüzde 48,86'sı İstanbul'daki, yüzde 15,08'i Antalya'daki, yüzde 10,97'si Edirne'deki, yüzde 7,80'i Artvin'deki ve yüzde 2,52'si İzmir'deki sınır kapılarından giriş yaptı.


Öte yandan 2014 ocak-kasım döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,35 artışla 35 milyon 257 bin 859 kişi oldu....