29 / 04 / 2024

türkiye turistik yerleri

türkiye turistik yerleri

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6'ncı ülke olan Türkiye'ye 2014 'ün 9 ayında gelen yabancı turist sayısı 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Türkiye'nin hedefi ABD'den 1 milyon turist çekmek!

ABD'nin başkenti Washington'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Tatil ve Macera Şov'unun açılış gününde Türk standı büyük ilgi gördü. Washington Kültür ve Turizm Ateşesi Karakuş, "Hedefimiz ABD'den Türkiye'ye 1 milyon turisti çekmek" dedi..

Alman turist Yunanistan'a gitmekten korkuyor!

Başbakan Angela Merkel'in sert tutumu ve Yunanistan'daki protestolar nedeniyle ülkeye gitmeyi düşünen Almanlar rezervasyonlarını iptal ettiriyor

Türkiye’nin en değerli tatil beldeleri belli oldu!

GABORAS tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yaz Turizm Bölgeleri Konut Değer Endeksi’ raporuna göre Türkiye’nin en değerli tatil yerleri belli oldu. Türkiye’nin en değerli tatil beldesi; Bozcaada oldu...

Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası 23 yıl sonra değişti!

1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştirdi. 23 yıl sonra değişen değer binaların inşa edileceği yerleri belirliyor.

Türkiye'de 2 bin 111 otel satışa çıkarıldı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin araştırmasına göre Türkiye'ye turist göndermeyen Rusya'nın bu hamlesinin yanı sıra yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle 2 bin 111 turizm işletmesi satışa çıkarıldı

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Türkiye-İran işbirliği Toplantısı İstanbul'da yapıldı!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, "Önümüzdeki yıl 250 tane otel, Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik bölgelerinde yapılacak" dedi.

Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgelerinden biri Çankaya!

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasında Türkiye'nin en iyi yerleşim bölgeleri belirlendi. Ankara Çankaya bölgesi de en iyi yerleşim yerleri arasında yer alıyor..

Timur Bayındır'dan Türkiye için uyarı!

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır yaptığı açıklamada “Türkiye maalesef eğlenceli bir ülke olmaktan çıkıyor. Tekrar keyifli bir hale getirmek lazım” dedi.

Türkiye'de turist sayısı 2014'te arttı!

Türkiye'ye 2014 yılında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 artarak 34,9 milyondan 36,8 milyona çıktı. AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Araştırma Geliştirme Birimi'nin derlediği veriler belirlendi.

Türkiye'yi 36,8 milyon yabancı ziyaret etti!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge verilerine göre, Türkiye, geçen yıl gelen yabancı ziyaretçi sayısı açısından bir önceki döneme göre yüzde 9,8'lik gelişme gösterdi.

Türkiye’de turistik organizasyonların şekli değişti!

Türkiye’de, turistik organizasyonların da ‘şekli’ değişti. Özellikle üst düzey yöneticiler için ‘farklılık’ yaratan tur operatörleri, artık Romanya’daki Dracula’nın şatosunda misafilerini ağırlıyor ya da 165 metreden Formula 1 yarışı seyrettiriyor.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

Türkiye'nin çevresinde yaşananlar, Türk turizmini olumsuz etkiliyor!

Turistik Ötekiler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) açıklamasına göre, Ortadoğu'daki karışıklıklar, Türkiye genelinde yaşanan toplumsal olaylar gibi gelişmeler, Türkiye genelinde otel doluluklarını da olumsuz etkiledi.

Türkiye Otelcilik Zirvesi 27-28 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek!

Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin girişimiyle organize edilen 'Türkiye Otelcilik Zirvesi', 27-28 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek zirve, yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirildiğ

türkiye turistik yerleri Haberi

türkiye turistik yerleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre bu rakamla 2013 toplamı aşıldı. Türkiye, geçen yıl 28 milyon 355 bin 164 turist ağırlamıştı. 

Yabancı turistlerin ülkelerine göre dağılımında, 4 milyon 143 bin 704 kişiyle Rusya Federasyonu vatandaşları ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi 4 milyon 89 bin 977 kişiyle Almanya, 2 milyon 219 bin 253 kişiyle de İngiltere izledi. 

Turistlerin birinci tercihi ise Antalya...