05 / 05 / 2024

türkiye uçak trafiği

türkiye uçak trafiği

Türkiye havalimanlarında yaşanan uçak trafiği, 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1 milyon 142 bin 280 oldu. Bu Türkiye havalimanlarında 22 saniyede bir uçak trafiği yaşandığı anlamına geliyor.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre; bu yılın ilk yarısında Türkiye’de yabancıya konut satış rekoru kırıldı. İşte detaylar…

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...

Türkiye'deki gayrimenkullere yabancı akını!

Türkiye'den vatandaşlık almak için toplam 250 bin dolarlık gayrimenkul alımının yeterli olması, ülkesinden kaçan Ortadoğuluları Türkiye'ye akın ettirdi.

Uşak Merkez'de 11.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Uşak 2. İcra Dairesi, Uşak ili, Merkez ilçesi, Muharremşah Mahallesi, 179 ada 2 parselde yer alan fabrikayı 11 milyon 96 bin 984 TL'ye satıyor...

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla birlikte Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı bildirildi.

Uşak'ta acele kamulaştırma kararı!

Uşak'ta 154 kV Uşak 380-Uşak OSB Enerji İletim Hattı projesi için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Yabancı konut alıcıları Türkiye'ye akıyor!

Kur ve faizle ekonomik darbe yapmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duran Türkiye, yabancı yatırımcıların gözdesi oldu..

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'ye örnek oldu!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliği ile bir ilk olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladı.

Uşak TOKİ projesi Türkiye'ye örnek olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 450 milyon TL bedelli Uşak TOKİ’nin bölge ve Türkiye’ye örnek olacak bir proje olduğu açıkladı.

Yusuf Akçayoğlu: Türkiye'ye uçmayanı uçuracağız!

İstanbul Yeni Havalimanı'nı inşa eden İGA İnşaatı'nın CEO'su Akçayoğlu, "Türkiye'ye hiç uçuşu olmayan havayolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyor" dedi.

türkiye uçak trafiği Haberi

türkiye uçak trafiği

Türkiye havalimanlarında yaşanan uçak trafiği, 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1 milyon 142 bin 280 oldu. Bu Türkiye havalimanlarında 22 saniyede bir uçak trafiği yaşandığı anlamına geliyor.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinde derlenilen bilgilere göre, Türkiye'ye yapılan seferlere, Türk hava sahasında geçen uçak sayısı dahil edildiğinde bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak, 1 milyon 420 bin 915 oldu. Bu da Türk hava sahasından her 18 saniyede bir uçağın geçtiğini gösteriyor.


UÇAK TRAFİĞİNİN YARISI İSTANBUL'DA


Söz konusu dönemde Türkiye'de yaşanan uçak trafiğinin neredeyse yarısı İstanbul havalimanlarında gerçekleşti. Türk havalimanlarına 2014'ün on ayında toplam 1 milyon 142 bin 280 sefer yaparken, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanına 523...