05 / 05 / 2024

türkiye Yerli harita uygulaması

türkiye Yerli harita uygulaması

Yerli harita uygulaması Gezgin Portalı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Geoportal Projesi ile hayata geçirilen Gezgin, RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlanacak" dedi.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor!

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor. Peki vatandaşlar VERY ile ilgili neler düşünüyor? VERY beğenildi mi? İşte vatandaşların yorumları...

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?

Türk üreticilerinin ortaya koyduğu yerli telefonlar ve yabancı firmaların Türkiye'de ürettiği yerel akıllı telefonlar hangileri? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG hakkında flaş gelişme!

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bir şekilde gündem olmaya devam ediyor. TOGG hakkında son olarak yine gündem olacak bir gelişme yaşandı.

TOGG etkisi! Türkiye'de elektrikli otomobil satışları yüzde 172 arttı!

Elektrikli otomobil satışları dünyada yüzde 70 artarken Türkiye'de bu oran yüzde 172 oldu. Peki Yerli otomobil Togg’un yollara çıkmasının ardından elektrikli otomobil satışlarında bir artış olur mu? Diğer otomobil üreticileri de rekabet edebilmek adına satış fiyatlarını TOGG’a göre belirler mi? İşte

Türkiye’de yıl sonuna kadar kaç tane elektrikli araç şarj istasyonu olacak?

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, yerli otomobil Togg’un ön siparişte aldığı yoğun talep sonra 2023 sonuna kadar Türkiye genelinde elektrikli şarj istasyonu sayısının 10 bine ulaşabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a hücum! Ön sipariş sayısı 100 bini aştı! Son sipariş tarihi ne zaman?

Türkiye’nin yerli otomobil rüyası Togg ile gerçek olurken, daha üretiminin ilk yılında tüketicilerden yoğun ilgi gördü. T10X için verilen ön siparişin 100 bin adedi geçmesi üzerine, çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkartıldı.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyat listesi kulislere sızdı! İlk teslim tarihi resmen belli oldu! 

Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg için nefesler tutuldu ve geri sayım başlarken fiyat listesi kulislere sızdı.  İlk teslim tarihi resmen belli oldu! İşte Togg'un fiyatı...

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'dan 'ön sipariş' açıklaması!

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'dan resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; ön sipariş süreci çok yakın bir zamanda başlayacak. İşte detaylar...

Türkiye kenetlendi yaraları sarıyoruz! Bir destekte Baykar'dan

Türkiye'yi yasa boğan Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremin akabinde Adeta tüm Türkiye'nin birlik olduğu yaraları sarmaya çalıştığı vahim olayda Baykar gibi yerli şirketler de bölgeye yardım elini uzatmaya başladı.

türkiye Yerli harita uygulaması Haberi

türkiye Yerli harita uygulaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Geoportal Projesiyle hayata geçirilen Gezgin, RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlanacak" dedi.


Yerli gözlem uydusu RASAT'ın görüntülerinin son kullanıcıya ulaşmasını sağlayan Gezgin Portalı törenle açıldı. 


Bakan Işık, TÜBİTAK Uzay ODTÜ Yerleşkesinde, RASAT'ın uzayda üçüncü yılını doldurması ve Gezgin Portalı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gezgin'in, 3 yıldır başarıyla yörüngesinde görev yapan RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlamaya başladığını belirtti. Işık, kamu kurumları ve üniversitelerle paylaşılacak görüntülerin şehir planlaması, ormancılık, tarım ve afet yönetimi gibi alanlarda kullanabileceğini, böylece kurumların uzay teknolojisinden yararlanacağını bildirdi.


Bugün aynı zamanda, ilk milli yer gözlem uydusu RASAT'ın uzaydaki üçüncü yılı olduğunu anımsatan Işık, uydunun 3 yıldır yörüngesinde görevini başarıyla sürdürdüğünü anlattı.


6 milyon kilometrekare alan görüntülendi


RASAT'ın yörüngesinde 16 bin 480 tur atarak, toplam...