24 / 07 / 2024

türkiye ziyaret ediliyormu

türkiye ziyaret ediliyormu

Hedefin ilk 5'in içerisine dahil olmak olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Çelik "Hedefimiz birkaç yıl içerisinde 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir elde etmektir" dedi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Kardeş(!) Suudilerden Türkiye'ye büyük şok! Yasak geldi

Uzun süren gergin ilişkilerin ardından ekonomik durumun da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan, Türkiye’ye beklenmedik bir hamle yaptı. İlişkilerin düzelmesi çabasıyla yapılan ziyaret hamlesine Suudiler seyahat yasağı ile karşılık verdi.

Türkiye’nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarında son durum ne?

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye tarafından inşa edilecek konut bölgesini ziyaret etti

Bauhaus Türkiye'deki mağazalarını kapattı!

Yaklaşık 25 yıldır hizmette olan Bauhaus Türkiye, çalışanlarının ziyaretçilerinin tedarikçilerinin sağlıkla ilgili sorun yaşamamaları için mağazalarını geçici süre kaydıyla kapattı...

Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Guardian Glass Türkiye, mimarları La Casa del Desierto'da ağırladı!

Guardian Glass tarafından projelendirilen “La Casa del Desierto” ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Guardian Glass Türkiye ekibinin mimarlardan oluşan bir grup “Çöl Evi”ni ziyaret etti.

Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı tam not aldı!

Almanya'nın Düsseldof şehrinde gerçekleştirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, hem ziyaretçilerden hem de katılımcı firmalardan tam not aldı.

Gurbetçiler Türkiye'den ev aldı!

Almanya’nın Düsseldorf kentinde devam eden Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na gurbetçilerden yoğun ilgi geldi. Fuarın ilk gününde olduğu gibi, ikinci gününde de ziyaretçiler firmaların emlak projelerinden satın aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye'nin gücünün göstergesidir!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki yeni havalimanına ilişkin, "Bu tarihi açılış, Türkiye'nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür." dedi...

türkiye ziyaret ediliyormu Haberi

türkiye ziyaret ediliyormu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 2002 yılında 17. sırada bulunan ülkemiz son yıllarda büyük bir hamle yaparak 6. sıraya yükselmiştir. Hedefimiz öncelikli olarak önümüzdeki yıllarda ilk 5'in içerisine dahil olmaktır" dedi.Bakan Çelik, yazılı açıklamasında, 2013 yılı turizm verilerini değerlendirdi. 

Türkiye'nin turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumunda olduğunu ve 2013 yılının yüzde 10 oranında artışla tamamlandığını vurgulayan Çelik, "2013 yılı turizm istatistikleri Türkiye'nin dünya turizm sektöründeki yerinin kalıcı olduğunu bir kez daha göstermektedir. Turizmde sahip olduğumuz potansiyelin açığa çıkması ve turizmimizin çeşitlendirilmesi için gösterilen çabaların olumlu sonuç verdiğini görmekteyiz. Türkiye son yıllarda dünya turizminin önemli bir aktörü olmuştur" ifadelerini kullandı. Bölgedeki siyasi krizlere rağmen Türkiye'nin turizmde yükselmeye devam ettiğine, "medeniyetlerin...