23 / 07 / 2024

türkiyede Demiryolu seferleri

türkiyede Demiryolu seferleri

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya ihracatını artırmak amacıyla, karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verdiği demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor!

Anadolu'nun çelik rayları 162 yıl önce "kara tren"le tanışırken giderek genişleyen Türk demiryolu ağında, 2003'ten sonra yeni bir döneme giriş yapıldı. 

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlandı!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

1988 yılında, Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlanmış!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. Projenin hazırlanması 3.5 yıl sürmüş ve 5 milyar lira harcanmış.

Kazlıçeşme Mensucat Fabrikası arazisi kamulaştırılıyor!

Marmaray tünel demiryolu için Kazlıçeşme ’ deki eski Mensucat Fabrikası’nın arazisi kamulaştırılacak. İBB söz konusu arazinin ticaret alanı olarak düzenlenmesi reddetti

İstanbul'da vapur seferleri iptal edildi

İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatlarının tüm vapur seferleri iptal edildi. Şehir Hatlarının internet sitesinde, "Şiddetli lodos nedeni ile tüm seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi.

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy tüp geçidi 7 yılda tamamlanacakmış!

1981 yılında Yenikapı-Kadıköy arasında deniz dibine yapılacak tüp demiryolu geçidi 7 yılda tamamlanacakmış. 100 milyar liraya mal olacak proje için Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Teşkilatı 250 bin dolar bağışlamış.

TÜMOSAN demiryolu projelerine ortak olacak!

Traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN; tren, hızlı tren ve demiryolu ekipmanlarının üretimi, satışı ve bakımı için yurtiçi veya dışında şirketlerle ortak proje veya girişim konusunda görüşmeler yapma kararı aldığını açıkladı.

Türkiye Demiryolu Makinaları en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı!

Kuruluşunun 75'inci yılında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), yeni üretimini yaptığı Avrupa'nın en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı.

Demiryolu seferleri durdu ama yatırım sürüyor!

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya ihracatını artırmak amacıyla, karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verdiği demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi...

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

türkiyede Demiryolu seferleri Haberi

türkiyede Demiryolu seferleri

Türkiye'nin önemli pazarlarından Ortadoğu'ya ihracatı artırmak amacıyla karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verilen demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi.


Türkiye'nin bölgeye açılan kapısı Güneydoğu Anadolu'yu demir ağlarla örmek için yürütülen çalışmalar ise aralıksız devam ediyor. 


AA muhabirinin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türkiye'den 2009'da başlayan tren seferleri, Gaziantep İslahiye, Kilis Çobanbey ve Mardin Nusaybin'deki sınır kapılarından Suriye, İran ve Irak'a yönelik sevkıyatta iş adamlarına rahat nefes aldırdı.


Son dönemde söz konusu ülkelerdeki iç savaş ve siyasi karışıklıktan dolayı trenle taşınan yük miktarı da kademe kademe azaldı. Irak ve Suriye'ye 2 yıldır hiç yük götüremeyen trenler, İran'a yük taşımaya devam ediyor. 


Bu arada, yurt içindeki değişik hatlardan gümrüksüz olarak...