15 / 05 / 2024

TÜMOSAN demiryolu projelerine ortak olacak!

TÜMOSAN demiryolu projelerine ortak olacak!

Traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN; tren, hızlı tren ve demiryolu ekipmanlarının üretimi, satışı ve bakımı için yurtiçi veya dışında şirketlerle ortak proje veya girişim konusunda görüşmeler yapma kararı aldığını açıkladı.



Traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN; tren, hızlı tren ve demiryolu ekipmanlarının üretimi, satışı ve bakımı için yurtiçi veya dışında şirketlerle ortak proje veya girişim konusunda görüşmeler yapma kararı aldığını açıkladı. Traktör ve motor üreten, ayrıca yurtiçinde geliştirilen Altay tankının güç grubu üzerinde çalışan şirketin açıklaması Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer aldı. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketin hisseleri bu açıklama ile tavan yaptı. Şirketin hisse değeri yüzde 11.6 arttı.


ALTAY TANKINA MOTOR  VE ŞANZIMAN ÜRETECEK

TÜMOSAN, geçtiğimiz yıl da Altay Tankı Güç Grubu (motor ve şanzıman) Geliştirilmesi İhalesi’ni kazanmıştı. Savunma Sanayii İcra Komitesi, 6 Ağustos 2014 tarihinde teklif değerlendirmelerini tamamlaması ile birlikte Altay Tankı Güç Geliştirme Projesi için TÜMOSAN ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verdiğini duyurmuştu. Proje için dizel motor üreticisi şirket en kısa sürede en uygun fiyatla ve en fazla yerli katkı ile projeyi gerçekleştir-meyi taahhüt etmişti. 


Yeni Şafak


Geri Dön