05 / 05 / 2024

türkiyede elde kalan evler

türkiyede elde kalan evler

Artan konut talebini fırsat bilerek Türkiye'nin her yanında proje üreten yap-satçılar, şimdilerde yaklaşık 300 bin konutu ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

Koyun, kuzu, dana fark etmez! Hayvan sahiplerine Et ve Süt Kurumu'ndan az önce müjde

Et ve Süt Kurumu, Kurban Bayramı'nda hayvanları elde kalan hayvan sahiplerinin koyun, kuzu veya danalarını satın alacak.

Vakıf GYO 2021'in ilk yarısında ne kadar kar elde etti?

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2021 ile 30 Haziran 2021 döneminde 1 milyon 261 bin 119 TL brüt kar elde etti.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Hamdi Akın: Elde kalan konutları fonlar alabilir!

2017’de Akfen Yenilenebilir Enerji, TAV ve Mersin Limanı’ndaki hisse devriyle Türkiye’ye toplam 1.2 milyar dolar doğrudan yatırım girişi sağlayan Hamdi Akın, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

LG Electronics, Mall Of İstanbul'da mağaza açtı!

Türkiye'de bayi ağını genişleterek daha çok tüketici elde etmek isteyen LG Electronics, Mall Of İstanbul'da LG Premium Shop'un açılışını gerçekleştirdi.

Umut Oran: Elde kalan konutlar yurt olsun!

İki yılda 800 bin Türkiye'de son iki yılda tamamlanarak kullanım izni alman konutların yarıdan fazlası elde kaldı. 2013 ve 2014'te 1 milyon 488 bin 78 daire için kullanım izni alınırken, 'ilk satış' şeklinde satışı yapılan daire sayısı 695 bin 20 oldu.

Umut Oran: Atıl konutlar öğrenci yurduna dönüştürülsün!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, inşaat sektöründe konutta 1 milyonun üzerinde arz fazlasının ortaya çıktığını söyledi.Oran,"Elde kalan konutlar, üniversitelilere hizmet vermek üzere öğrenci yurduna çevrilebilir"dedi.

Verasetle gelip 5 yıl elde kalan eve gelir vergisi yok!

Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede öncelikle dikkat edilmesi gereken konu gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediğidir.

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı!

Yüksek Hızlı Tren tünel inşaatında yangın çıktı. Bursa'da, Yüksek Hızlı Tren hattı tünel inşaatında izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangının söndürülmesine çalışılıyor.Tünelde mahsur kalan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içinde kalan ahırları yıktı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayvan ahırlarını şehrin dışında yeni yapılan organize besi bölgesine taşımıştı. Ancak geride kalan bazı hayvan ahırları işlevlerini hala devam ettiriyordu. Belediye ekipleri, önceki gün bu ahırları da yıktı.

Şırnak'ta kömür tünelinde göçük meydana geldi!

Şırnak Valiliği, kaçak olarak açık sistemle işletilen kömür tünelinde mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için AFAD Başkanlığı ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan kurtarma ekibi istendiğini bildirdi.

türkiyede elde kalan evler Haberi

türkiyede elde kalan evler

2006 yılını döviz ve faizdeki yükseliş, 2007 yılını ise cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yol açtığı belirsizlikle kayıp yıl olarak geçiren konut sektöründeki durgunluk özellikle küçük ve orta ölçekli müteahhitleri sıkıntıya soktu. Maket üzerinden konut satma hayalindeki müteahhitlerin elinde önemli miktarda konut stoğu oluştu.

Ankara ve Kırıkkale çevresindeki projeleriyle tanınan Çakır İnşaat'ın sahibi Kadir Çakır, 2005 yılında konut kredisi fa-izlerinin yüzde 1 seviyesine inmesi ve talep patlaması nedeniyle inşaatçıların eline geçen her arsayı projeye dönüştürdüklerini belirtti. Son bir buçuk yıldır yaşanan durgunluk neticesinde yapılan konutların elde kaldığını dile getiren Çakır, bu şekilde satılamayan konut miktarının yaklaşık 300 bin olduğunu söyledi. Çakır, "Daha önce 120 bin YTL'ye sattığımız daireleri şu...