19 / 05 / 2024

Türkiye\'de en çok yangın çıkan iller

Türkiye\'de en çok yangın çıkan iller

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, meteorolojik açıdan yüksek risk taşıyan döneme girilmesi nedeniyle İstanbul ve İzmir'in de arasında bulunduğu 30 il için orman yangını uyarısında bulunuldu

ODMD açıkladı! Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu...

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisanda en çok satılan araç 3 bin 3 adet ile Togg oldu. Buna göre, elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda satışlarda Togg T10X'in ardından 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 bulunuyor.

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

Egea yepyeni kasası ile Türkiye pazarına giriyor! 

Türkiye'de en çok tercih edilen araba modeli olan Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye’ye gelecek. Marka tarafından yapılan açıklamada Fiat Egea, yeni kasası ile Türkiye'de yollara çıkmaya hazırlanıyor. En çok satan sedan otomobil markası olan Fiat Egea, yeni kasası ile yollarda boy gösterecek.

ODMD açıkladı! Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli hangileri!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de SUV model araçlarda yaşanan satışlarda zirve görülüyor. Buna göre, Türkiye'de gövde tiplerine göre en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 50,7 pay ve 74 bin 143 adetle SUV otomobiller olarak gerçekleşti. Türkiye’nin en çok tercih edilen SUV modeller ve en çok sata

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!

Türkiye'de 2023 senesinde otomobil satışları açısından rekorların olduğu bir dönem olduğu belirtildi. Buna göre, Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller hangileri?

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji firması açıklandı...

Deloitte Technology Fast50 ödülleri kapsamında 2023 senesinde Türkiye'nin en çok ve çabuk ilerleme gösteren 50 teknoloji şirketi bildirildi. Buna göre, listede İstanbul'dan 32, Ankara'dan 13, İzmir'den 3, Antalya ve Mersin'den birer firma yer aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek yeni 6 trend!

Türkiye'de en önemli sektörler arasında ilk sıralarda yer alan İnşaat sektörünün geleceğini şekillendirecek 6 trend Vuralsoy Mühendislik tarafından yayımlandı.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Türkiye\'de en çok yangın çıkan iller Haberi

Türkiye\'de en çok yangın çıkan iller


     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugünden (23 Ağustos) itibaren meteorolojik açıdan yüksek risk taşıyan döneme girilmesi dolayısıyla arasında İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 30 ilde kriz komitesi oluşturularak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 

     Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Adana, Osmaniye, Antalya, Isparta, Burdur, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Bilecik, Yalova, Denizli, Uşak, İstanbul, Edirne, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Muğla, Aydın, Eskişehir, Afyonkarahisar, Sakarya, Karabük, Bartın, Bolu, Düzce ve Kastamonu valiliklerine birer yazı gönderdi. 

     Güney ve batı bölgelerde 23 Ağustos Perşembe gününden itibaren orman yangınları açısından ''oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşmasının beklendiği'' bildirilen yazıda, orman yangınlarıyla mücadele konusunda tedbir alınması gerektiği belirtildi. 

     İllerde vali başkanlığında birer kriz komitesi kurulması istenen yazıya göre, alınacak tedbirler şöyle...