17 / 06 / 2024

Türkiyede enerji projeleri hızlanacak

Türkiyede enerji projeleri hızlanacak

Başbakanlık Başmüşavirliği ve Dışişleri Bakanlığı görevleriyle Türk dış politikasının son 11 yılında etkili olan Ahmet Davutoğlu döneminde Türkiye, yoğun bir enerji diplomasisi trafiği yönetti ve önemli uluslararası enerji projelere imza attı...

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emad Al Alıawı tarafından kuruldu. 

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türkerler Holding'ten 5 milyon dolarlık dev inşaat ve enerji projeleri!

Türkiye ekonomisinin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holdingin devam eden projelerinin toplam yatırım miktarı 5 milyar doları aştı. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 3 yıl içinde bu rakamı 8 milyara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

Türkiyede enerji projeleri hızlanacak Haberi

Türkiyede enerji projeleri hızlanacak

Başbakanlık Başmüşavirliği ve Dışişleri Bakanlığı görevleriyle Türk dış politikasının son 11 yılında etkili olan Ahmet Davutoğlu döneminde Türkiye, yoğun bir enerji diplomasisi trafiği yönetti ve önemli uluslararası enerji projelere imza attı.


Mayıs 2009'da Dışişleri Bakanı olan Davutoğlu, görevi süresince Hazar Bölgesi, İran, Irak ve Doğu Akdeniz enerji kaynaklarının geçiş noktasında olan Türkiye'nin bu konumunu değerlendirmek için yoğun enerji diplomasisi yürüttü. Enerjide bölgesel aktör olma hedefini gerçekleştirmek için Türkiye, Azeri gazını Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (TAP) öncülük etti.


Davutoğlu döneminde Türkiye, hem Irak merkezi hükümeti hem Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yürütülen dengeli siyaset kapsamında Kuzey Irak petrolünün Kerkük-Ceyhan boru hattından uluslararası piyasaya ulaştırılmasında da kolaylaştırıcı rol üstlendi....