18 / 07 / 2024

türkiyede genç nüfus oranı 2014

türkiyede genç nüfus oranı 2014

Türkiye’nin genç nüfusu ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahip...

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Genç nüfus Ankara'da 1+1 dairelere yöneliyor!

Genç nüfus konut yatırımında yeni trend haline gelen 1+1 dairelere yöneliyor. 1+1 daireler masrafları düşük olduğu için ev sahibi olmak isteyenlerin gözdesi oldu. 

Genç nüfus gayrimenkul sektörü için bir avantaj!

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yaşanan terör olaylarının konut sektörünü de etkilediğini söyledi. Dumankaya, genç nüfusun ise sektör için bir avantaj olduğunu kaydetti.

Büyükşehirlerdeki kırsal nüfus belirlenmeli!

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, ''Sayıları 30'a çıkarılan büyükşehir belediyelerindeki tüm köy ve beldelerdeki yaşam koşullarında bir değişiklik olmamıştır. Hala kırsaldır. Hala tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadırlar. Nüfus, kentli nüfus değildir.'' dedi.

Türkiye’nin nüfusu 77 milyonu geçti!

Türkiye’nin nüfusu 2014 sonunda 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu. Türkiye’de ikamet eden nüfus 2014 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 28 bin 40 kişi arttı.

16/9'da için niye tıraşlamadın soruşturması açıldı!

İSTANBUL’un tarihini siluetini etkilediği gerekçesiyle Mahkemenin Zeytinburnu’ndaki 16/9 gökdelenleri için verdiği ‘tıraş’ kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediye Başkanı ile İmar ve Fen İşleri müdürleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Adanalılar Türktraktör'ün iş makineleri ile tanışıyor!

Türkiye İş makineleri alanındaki yatırımlarına bütün hızıyla devam eden TürkTraktör, CASE ve New Holland marka iş makinelerini Adana Tarım Fuarı’nda görücüye çıkardı.Adanalılar Türktraktör'ün iş makineleri ile tanışıyor.

Uğur Dumankaya: Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın!

Almanya'da konferanslar veren Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaştı. Dumankaya; "'Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın" dedi...

türkiyede genç nüfus oranı 2014 Haberi

türkiyede genç nüfus oranı 2014

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema seçildiği bu yılı temasının ’Gençlere yapılacak yatırımlar yarınlara yapılacak yatırımlardır’ olarak belirlendiği belirtilerek Türkiye’nin genç nüfusu ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, "Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahiptir. Türkiye nüfusunun yüzde 41,1’ini çocuklar ve gençler oluşturmaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile kıyaslandığında, Türkiye yüzde 16,6 ile en fazla genç nüfusa sahip iken, İspanya ve İtalya yüzde 9,9 ile en az genç nüfusa sahiptir. Yıllar içinde ülkemizin yaş yapısındaki değişimi görebilmek için 2000 ve 2013 yılı yaş piramitleri incelendiğinde, 15-24...