18 / 07 / 2024

türkiyede genç nüfusun en az oldugu iller

türkiyede genç nüfusun en az oldugu iller

Türkiye’nin genç nüfusu ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahip...

Türkiye nüfusu yaşlanıyor! Toplam nüfusun yüzde 38’i büyük şehirlerde yaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, nüfus artış hızının geçtiğimiz yıllara göre oldukça azadığını belirterek ''Nüfusun artış hız oranı son 10 yılda yüzde 1,34’ten yüzde 0,11’e geriledi.'' dedi.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

Türkiye'de nüfusun yüzde 81'i apartmanlarda yaşıyor!

Halkımızın nasıl bir evde yaşamaya özlem duyduğu yapılan bir araştırma ile ortaya çıktı: Yayla veya deniz kenarında, müstakil, en az 100 metrekare büyüklüğünde. 3 oda-1 salon, yatak odasında ebeveyn banyosu olan bir ev..

Genç nüfus gayrimenkul sektörü için bir avantaj!

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yaşanan terör olaylarının konut sektörünü de etkilediğini söyledi. Dumankaya, genç nüfusun ise sektör için bir avantaj olduğunu kaydetti.

2014 yılında nüfusun yüzde 37,2'si konutunda bakım sorunu yaşadı!

Geçen yılın TÜİK sonuçlarına göre, nüfusun yüzde 37,2'si konutunda "sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi ve benzeri" sorunlar yaşarken, yüzde 38,7'si "izolasyondan dolayı ısınma" sorunuyla karşı karşıya kaldı.

Unilever Türkiye fabrikasını Konya'ya taşıyor!

Geçtiğimiz günlerde Unilever Türkiye Tarihi isimli 400 sayfalık kitap yayınlayan Unilever Türkiye fabrikasını taşımaya hazırlanıyor. Firmanın Türkiye fabrikasını Konya'ya taşıyacağı belirtildi..

Diyarbakır'daki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştü!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi ev restoran kütüphaneye dönüştürüldü. İşletmeci Erim: "Müşterilere tarihi Diyarbakır evinde kitap okuma fırsatı sunuyoruz" dedi.

Kütahya Porselen kâr dağıtım politikasını açıkladı!

Kütahya Porselen Sanayi A.Ş tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu 'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kütahya Porselen Kar Dağıtım Politikası 'nı açıkladı.

Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Fethi Hinginar oldu!

Türkiye İMSAD'ın yeni başkanı Fethi Hinginar oldu. Başkanlık görevini Dündar Yetişener’den devralan Fethi Hinginar, önceki dönemde Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Libya'daki Türk firmaların akıbeti ne olacak?

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Libya'nın Türk firmalarını ülkeden çıkarma kararının bir değer taşımadığını söyleyerek, Türkiye'nin anlaşmalardan doğan haklarıyla firmaların alacakları konusunun izlenmeye devam edileceğini belirtti.

Bursa Yıldırım'da 75. Yıl Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

Yeni Yıldırım’ın genç nüfusun ellerinde yükseleceğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “75. Yıl Gençlik Merkezi, çocuklarımızı ve gençlerimizi koruyacak önemli bir merkez olacak” dedi.

Kamulaştırmada satın alma usulü nedir?

Kamulaştırma; özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak ifade ediliyor. Peki, kamulaştırmada satın alma usulü nedir?

türkiyede genç nüfusun en az oldugu iller Haberi

türkiyede genç nüfusun en az oldugu iller

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından, her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema seçildiği bu yılı temasının ’Gençlere yapılacak yatırımlar yarınlara yapılacak yatırımlardır’ olarak belirlendiği belirtilerek Türkiye’nin genç nüfusu ile ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, "Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahiptir. Türkiye nüfusunun yüzde 41,1’ini çocuklar ve gençler oluşturmaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile kıyaslandığında, Türkiye yüzde 16,6 ile en fazla genç nüfusa sahip iken, İspanya ve İtalya yüzde 9,9 ile en az genç nüfusa sahiptir. Yıllar içinde ülkemizin yaş yapısındaki değişimi görebilmek için 2000 ve 2013 yılı yaş piramitleri incelendiğinde, 15-24...