19 / 05 / 2024

türkiyede hes sorunu

türkiyede hes sorunu

Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Karadeniz'de 95 hidroelektrik santral çalışıyor, 53'ünün ise inşaatı sürüyor. Proje aşamasında 253 HES daha var. Birkaç yıl içinde 406 HES çalışmaya başlayacak..

Gürsöğüt için acele kamulaştırma kararı!

154 kV Gürsöğüt 1 HES TM-Kargı HES TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

2030 iklim hedefimiz: Tam gaz HES

Türkiye, küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında 2030 yılına kadar uygulayacağı yol haritasını Birleşmiş Milletler’e sundu: Ülkedeki tüm HES kapasitesi değerlendirilecek ve nükleer santralın devreye alınacak

Antalya Karagöl'ün su sorunu çözüldü!

Kumluca Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorunu çözüldü. Kumlucalıların verdiği şükür yemeğine katılarak mutluluklarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Bu sorunu çözmek boynumuzun borcuydu” dedi.

Ali Ağaoğlu: Dolar seviyesi Türk ekonomisi açısından olumlu!

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, dolardaki yükselişin sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, bu durumdan diğer ülkelerin para birimlerinin de etkilendiğini belirtti.

Artvin Kamilet Vadisi'ne yapılacak HES projesi onayladı!

Artvin'de Kamilet Vadisi'ne yapılmak istenen Orta HES projesi için hazırlanan imar planları Artvin İl Özel İdaresi tarafından onaylandı. 2014 yılında Rize İdare Mahkemesi, imar planı hazırlanmadan yürütülen HES inşaatını durdurmuştu.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

Hulusi Şentürk: Türkiye'nin sorunu markalaşamamak!

Denizlili firmalara teknik desteğe hazır olduklarını kaydeden Hulusi Şentürk Türkiye 'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için uluslararası alanda kabul edilebilir markalara sahip olması gerektiğine dikkat çekti

türkiyede hes sorunu Haberi

türkiyede hes sorunu

BAKANLIK AÇIKLADI


Son yıllarda Karadeniz'in eşsiz güzellikteki derelerine Hidroelektrik Santraller (HES) inşa ediliyor. 

Türkiye'nin dışa bağımlı olduğu enerji miktarı HES'lerin ürettiği elektrik ile azaltılmaya çalışılırken doğal zenginlikler zarar görüyor. Orman ve Su işleri Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi'ne yapılan ve yapılacak HES'lerin sayısını açıkladı. Buna göre; 95 HES çalışıyor. İnşaa aşamasında olan ise 58 HES var. Proje, fizibilite, ön inceleme aşamasında ise 253 HES projesi bulunuyor. 


DOĞA KATLİAMI 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Karadeniz'de kısa süre içinde 406 HES'in çalışmasını planlıyor. Bunların maliyeti 16 milyar dolar olacak. Dereler kuruyacak, doğal yaşam büyük zarar görecek. Ordu Doğa Koruma Platformu üyesi Coşkun Türkeli "Karadeniz'de neredeyse her akarsuda bir HES var. Su tutulmasının yapıldığı bölgelerde heyelanlar meydana geliyor. Derelerde su seviyesi düşüyor, canlı hayat, balıklar olumsuz etkileniyor. 

406 HES...