17 / 05 / 2024

türkiyede İranlı şirket sayısı

türkiyede İranlı şirket sayısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2010 yılında Türkiye'de 418 İranlı şirket kuruldu. Son 4 yılda kurulan firma sayısının ise 800'ü bulduğu tahmin ediliyor...

Dünya devi Türkiye'den şirket satın almak için harekete geçti!

Dünya devleri arasında yer alan İsveçli Systemair, Türkiye'de şirket satın alman için harekete geçti. 

Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

IMF, borcunu ödeyecek kadar gelir sağlayamayan ancak destekle ayakta kalmaya çalışan ‘zombi’ şirketleri inceledi. Türkiye, rapora göre yüzde 13’lük zombi şirket oranıyla ilk sırada yer aldı.

Benzin ve motorine zam geldi! İşte 15 Şubat akaryakıt fiyatları!

Benzin ve motorine zam geldi. 15 Şubat güncel akaryakıt fiyatları. O şirket ekstra indirime gitti

Coin yatırımı yapanlar dikkat! Türkiye kriptoda yeni döneme giriyor!

Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantının ardından yeni alınan kararlara göre, coin piyasasını elinde tutan şirketlere Türkiye'de şirket kurma şartı, sermaye zorunluluğu, güvenli saklama ve bireysel yatırımcıların vergilendirilmesi gündeme alındı.

Brisa’dan tarihi rekor… 80,5 milyon dolara ulaştı

Lassa markasının ihracatını 87 ülkeye gerçekleştiren Brisa, ihracatta tüm zamanların en yüksek sevkiyatını gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Şirketin yılın ilk üç aylık dönem toplam ihracatı, 80,5 milyon doları aştı. Ayrıca şirket 17 ülkede pazar payı da kazandı.

Baum Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirket kuruldu!

Baum Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirket Beyoğlu'nda 2 milyon 511 bin 794,81 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

PwC Türkiye'nin acı günü! Fatime Ulu vefat etti!

Gayrimenkul değerleme sektöründe faaliyet gösteren PwC Türkiye'nin şirket ortağı Cenk Ulu'nun annesi Fatime Ulu vefat etti.

Türker Proje Kartal arazisi boşaldı!

MSS Lojistik Otomotiv Turizm, Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme'nin Kartal arazisini kiralamıştı. Ancak kiracı şirket kira sözleşmesini sonlandırdı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Hilton Türkiye'de 100 otele ulaşmayı hedefliyor!

Hilton, Türkiye pazarına 64 yıl önce giren ilk yabancı otel zinciri. 2006'dan itibaren yatırım atağına geçen zincir, Türkiye'de sekiz olan otel sayısını yeni markalarla bugün 58'e ulaştırmış durumda. Şirket, bu sayıyı 4-5 yıl içinde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

türkiyede İranlı şirket sayısı Haberi

türkiyede İranlı şirket sayısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2010 yılında Türkiye'de 418 İranlı şirket kuruldu. Son 4 yılda kurulan firma sayısının ise 800'ü bulduğu tahmin ediliyor. İranlı yatırımcıların Türkiye ilgisinin ardından İzmir'de kurulan Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Başkanı Hüseyin Arian, geçmişte Dubai üzerinden dünyaya açılmaya çalışan İranlı yatırımcıların, kendilerini rahat hissettikleri ülkelere gitmeye başladığını söyledi. Arian, "Geçmişte Dubai'de yatırım yaparak bunu gerçekleştiren şirketler, şimdi Türkiye ve Gürcistan'ı tercih ediyor" değerlendirmesinde...