02 / 05 / 2024

Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

IMF, borcunu ödeyecek kadar gelir sağlayamayan ancak destekle ayakta kalmaya çalışan ‘zombi’ şirketleri inceledi. Türkiye, rapora göre yüzde 13’lük zombi şirket oranıyla ilk sırada yer aldı.



Uluslararası Para Fonu (IMF) resmi internet sitesindeki raporda, Türkiye’yi dünyada en yüksek ‘zombi şirket’ oranına sahip ülke olarak gösterdi. ‘Yürüyen ölülerin yükselişi: ‘Dünyadaki zombi firmalar’ başlıklı makalede Türkiye’de şirketler arasında zombi şirket oranının yüzde 13 seviyesini aştığı belirtildi. Söz konusu rapora göre Türkiye, halka açık olan şirketler arasında zombi şirket oranında ise dünyada 21'inci sırada kendine yer buldu. Halka açık Türk şirketler arasında ‘zombi’ oran rapora göre yüzde 8’in üzerine çıktı.

 Türkiye, ‘zombi şirket’lerde dünyada ilk sırada!

BİR ŞEKİLDE YAŞIYOR

dunya.com’un haberine göre, borcunu ödemek için yeterli gelir elde edemeyecek ancak bir şekilde desteklerle hayatta kalmayı sürdüren şirketler için kullanılan zombi şirket kavramı, ekonominin önündeki büyük tehditlerden biri olarak görülüyor.

IMF raporuna göre düşük kâra karşın yüksek kredi veya destek alabildiği nedeniyle ayakta duran şirketler, ayrıca sağlıklı işleyen şirketler için de ciddi bir tehdit yaratıyor.

Peki, raporda Türkiye’deki zombi şirketlere ilişkin başka hangi detaylar yer alıyor? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön