17 / 05 / 2024

türkiyede iş kazası oranı

türkiyede iş kazası oranı

Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazası oranı yüzde 4.3 oldu. bU rakam 2007 yılına bakıldığında ise 4.5'ti. Yani bu demek oluyor ki bugün inşaat sektöründe çalışan her 100 kişiden 4'ü iş kazası mağduru oluyor.

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Mega projelerde hedef sıfır iş kazası!

Türkiye'de iş güvenliği ve sıfır iş kazası için düğmeye basıldı. İstanbul'da Yeni Havalimanı projesi ile hayata geçirilecek proje için imzalar havalimanı şantiyesinde atıldı.

Canpa'da 30 yıldır iş kazası yaşanmıyor!

Yalıtım sektörünün önde gelen firması Canpa, 30 yıldır imza attığı konut, hastane, köprü, baraj, havalimanı, AVM gibi büyük projelerin yalıtım işlerinde bugüne kadar hiç iş kazası yaşanmaması dolayısıyla önemli bir rekoru elinde bulunduruyor.

Türk iş dünyası Gazze'yi 5 milyar dolara yenilemek istiyor!

Türk iş dünyası, uzun yıllardır abluka altında tutulduğu için büyük bir yıkıntı altında yaşamın sürdüğü Gazze’yi yeniden inşa etmek için harekete geçerek imar planı hazırladı.

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abit Tüfekçi tarafından 50 bin TL sermaye ile 3 Şubat'ta Eyüp, Nişancı Mahallesi, Defterdar Caddesi'nde kuruldu.

Kenan Kalı: Kenti ileriye götürmek için toplantılar düzenlenmeli!

İzmir'in iş dünyasına sahip çıkması gerektiğini belirten Kalı, "Kenti ileriye götürmek için kanaat önderleri toplantılar düzenlemeli" dedi.

Muğla Menteşe Göleti kamulaştırma işlemleri başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kavaklıdere Menteşe Göleti ve Sulaması işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor.

İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşüm Türkiye için olmazsa olmaz bir reform!

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Real Merter projesini ziyaret etti. Yıldırım, dönüşümün Türkiye için olmazsa olmaz bir reform olduğunu söyledi.

Endonezya'ya yatırım yapacak Türk İşadamlarına özel teşvik uygulanacak!

Endonezya’da yabancı yatırımlara yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığına dikkat çeken Büyükelçi Wardana, aksine Türk işadamlarının yatırımının memnuniyetle karşılandığını, az gelişmiş bölgelere yapılan yatırımlarda özel teşvik uyguladıklarını söyledi.

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor!

2015’te Türkiye’de 1 milyar TL’lik ticari gayrimenkul alım-satım işlemine aracılık ettiklerini belirten Avi Alkaş, bu işlemlerde yabancı payının ‘sıfır’ olduğunu söyledi. Alkaş, imar sorunlarının Türkiye için imaj kaybı olduğunu vurguladı.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketlerin listesi yayınlanmadı!

Rusya Federasyonu hükümeti, 53 şirketin önümüzdeki yıl da Türk işçi çalıştırabilmesine izin veren yasayı onayladı. İnşaat, otomotiv ve tesisatçılık alanlarında faaliyet gösterdiği belirtilen şirketlerin listesi henüz yayınlanmadı.

Erzincan'da Ahıska Türkleri için yapılan evlerin ilk etabı tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesi planlanan Ahıska Türkleri için Erzincan'daki Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan dubleks konutların ilk etabı olan 150'si tüm eşyalarıyla tamamlandı.

türkiyede iş kazası oranı Haberi

türkiyede iş kazası oranı

TÜİK'in 2013 yılı için hazırlamış olduğu iş kazaları ve işe bağlı sağlık problemleri araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye'de iskele ve kalıp sistemleri sektörünü değerlendiren Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanmakta olan iş kazalarına ilişkin çarpıcı rakamlar paylaştı, inşaat sektörünün iş kazalarının sayısal çokluğu bakımından Türkiye'deki iş kolları arasmda ilk sırada yer aldığım söyleyen KALİSDER Başkam Urfalılar, inşaat sektöründe meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazalarının ortalama yüzde 43, yaralanmaların ise yüzde 33 gibi önemli bir bölümünün insan düşmesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.

İŞ KAZASI ORANI 


Urfalılar, inşaat sektöründe iskele ve kalıp sistemlerinin kullanımının yaygınlaşmasının bu üzücü tablonun minimuma indirgenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağına inandıklarım ifade ederek şöyle dedi: "Her yıl yüzlerce kişi şantiyelerde meydana gelen kazalar sonucu yaralanıyor...