23 / 07 / 2024

türkiyede isviçre festivali

türkiyede isviçre festivali

Türkiye’ deki en büyük İsviçreli gayrimenkul yatırımı Quasar İstanbul, İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz himayesinde düzenlenecek Türkiye’ deki ilk İsviçre Festivali’ ne ev sahipliği yapacak....

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatı, yüksek enflasyonun altına olan talebi artırmasıyla ocakta, en az 2012 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırdı.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

İlhan Tılsım Tanberk ve Prens Rudolf İsviçre'de şato satın aldı! 

Türk iş insanı İlhan Tılsım Tanberk ile evli olan Liechtenstein Krallık hanedanı üyesi Prens Rudolf von Lichtenstein, İsviçre’nin en eski saraylarından Marschlins Şato’sunun sahibi oldu. 

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Kira artışı TÜFE'ye göre hesaplanacak!

Yeni Ekonomi Paketi'ne göre, kira artış oranına dair üst sınır üretici fiyat endeksi (ÜFE) iken, tüketici fiyat endeksine (TÜFE) göre olarak belirlencek..

İsviçre'de 28 milyon liraya 5 yıldızlı cami inşa ediliyor!

Avrupa’da nüfusuna göre en fazla müslümanın yaşadığı ülkeler arasında İsviçre öne çıkıyor. 7 milyonluk ülkenin 400 bini müslüman. Bunun 70 binini de Türkler oluşturuyor.

Tam dijital ilk bina İsviçre'de yapılıyor!

Dünyadaki ilk tam dijital bina İsviçre'de inşa ediliyor. İsviçre'nin ETH Zürich Üniversitesi'nin Dübendorf'taki kampüsündeki modüler araştırma ve inovasyon binasına da 3D teknolojisiyle bir bina inşa edilmeye başlandı.

Konut kredileri, bireysel kredi türlerine göre daha hızlı artıyor!

TBB konut kredileri ile ilgili araştırma yaptı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan TBB Başkanı Aydın, konut kredilerinin diğer bireysel kredi türlerine göre daha hızlı arttığını söyledi.

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

türkiyede isviçre festivali Haberi

türkiyede isviçre festivali


Türkiye’deki en büyük İsviçreli gayrimenkul yatırımı Quasar İstanbul,  İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz himayesinde düzenlenecek Türkiye’deki ilk İsviçre Festivali’ne ev sahipliği yapacak.


Dünyaca ünlü tenor Alessandro Safina konseri ön tanıtımı yapılan festival, ilk olarak Ekim 2014’te yapılacak.


İsviçre’nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türkiye’nin misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak Avrupa ve Asya’nın en iyi sanat, kültür ve lüks yaşam merkezi olacak Quasar İstanbul; İsviçre Başkonsolosluğu’nun himayesinde ve Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği’nın işbirliğiyle İsviçre Festivali’ni hayata geçiriyor. İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz, Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan ve dünyaca ünlü tenor Alessandro Safina’nın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’de önümüzdeki sene Ekim ayında ilki düzenlenecek İsviçre Festivali’nin duyurusu gerçekleştirildi.


Türkiye’deki en büyük İsviçreli gayrimenkul yatırımı Quasar İstanbul’da...