28 / 04 / 2024

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.



 Forumda söz alan İsviçre'nin Türkiye Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Türkiye pazarında yeni İsviçre şirketleri faaliyete geçti. İsviçre küresel inovasyon endeksinde bir numara oldu ve en büyük sıçramayı Türkiye gerçekleştirdi.

İsviçre Günleri İstanbul  "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" adı altında "XVI. İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu" gerçekleştirildi.

Sürdürülebilirlik ve inovasyon konusu üzerine üç günlük etkinlikte, İsviçre, İsviçre şirketleri ve markalarını tanıtmak hedefleniyor.

Mavi bir dünyada yeşil ekonomik dönüşüme adım atmak isteyen herkesin katılabildiği forumda yeşil ekonomi dönüşümü bütün boyutlarıyla ele alındı.

İsviçre'nin Türkiye Büyükelçisi H.E Jean-Daniel Ruch, forumda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: Belirsiz zamanlarda yaşıyoruz. Yeni belirsizlikler yaratan devasa boyutta jeopolitik ve ekonomik değişimlerle karşı karşıya bulunuyoruz. İsviçre ekonomisi şu ana kadar enflasyon, büyüme ve ticaret açısından komşularımızdan çok daha iyi bir şekilde idare etti. İsviçre ekonomik anlamda, büyük ölçüde çevreye, komşulara ve Avrupa'ya bağlı. Türkiye pazarında ise yeni İsviçre şirketleri faaliyete geçti. İsviçre küresel inovasyon endeksinde bir numaraya yerleşti ve en büyük sıçramayı Türkiye gerçekleştirdi."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön