11 / 05 / 2024

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.



 Konuşmasında gelecek aylarda cevaplanması gereken bir kaç soru olduğunu belirten Ruch, bunları "Enerji krizini nasıl önleyebilir ve öngörebiliriz? Ukrayna'daki sonuçların ve savaşın temiz enerjileri hızlandıracak veya yavaşlatacak mı?" şeklinde sıraladı.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

Türkiye'de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak şunları söyledi:

"Gezegenimizin geleceğine yönelik bu yaşamsal kaygıları ortadan kaldırarak çevreyle uyum içinde, sürdürülebilir bir ekonomik ve sosyal düzen oluşturmak, tüm dünyada çok boyutlu ve gerçekleştirilmesi güç dönüşümleri zorunlu kılıyor. Bu dönüşümler ancak ve ancak her alanda ciddi paradigma değişimlerinin hayata geçirilmesiyle gerçekleşebilir.

İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu'nun konusunu "Mavi Bir Dünyada Yeşil Bir Ekonomi" olarak belirledik."

2030 Gündemi İsviçre Delegesi, Refah ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcısı Markus Reubi de, "İsviçre, yenilik ve çözüm alışverişinde bulunmak üzere bilim merkezlerini genişletmek için Türkiye'deki İsviçre ağlarını artırdı ve artırmaya da devam ediyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön