20 / 05 / 2024

türkiyede kamulaşacak alanlar

türkiyede kamulaşacak alanlar

6306 sayılı kanun kapsamında Kasım 2013 itibariyle Türkiye'de 7 ilde kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Toplam 7 ilde 1 milyon 962 bin 896 metrekare alan kamulaştırıldı...

Büyük kriz kapıda! Süt fiyatları uçacak

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ulusal Süt Konseyi'nde çağrı yaptı. Doğru, "Çiğ süt fiyatları revize edilmeli, süt kriziyle karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kaç kişi ev alırken deprem araştırması yapıyor?

17 Ağustos depreminin 22. yıldönümü için yapılan ankette çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçlara göre; Türkiye genelinde ev alanların yüzde 66'sı evlerin depreme dayanıklılığını test etmiyor. 

Türkiye'deki mera alanlarının yüz ölçümü meclis gündeminde!

Türkiye'de bulunan mera alanlarının yüz ölçümü ve mera alanı olmaktan çıkarılmış araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da işgal ve baskınlarla yeni yerleşim alanları oluşturuyor!

Yahudi yerleşimcilerin, işgal altında olan Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde önce çadır, karavan ve prefabrik evlerle kendilerine bir tür yaşam alanları oluşturduğu belirtildi.

Türkiye'deki mera alanlarının ıslahı TBMM gündeminde!

Türkiye'deki mera niteliği taşıyan alanlara ve bunların ıslahı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme ve Urla kıyılarına golf sahası mı yapılacak?

İzmir Çeşme ve Urla'daki 511 arazi ile ilgili acele kamulaştırma kararı alınmıştı. SİT ve kıyı alanları kamulaştırılırken, mera ve tarım arazileri ise golf sahası olacak.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Mudanya'daki zeytinlik alanları imara açılmadı!

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, zeytinlik alanların yapılaşmaya açılmasına yönelik yasa teklifi hakkında konuştu. Türkyılmaz, arazilerin imara açılmaması gerektiğini belirtti.

Türkler, yaşam alanlarında balkondan vazgeçmiyor!

Türk kültüründe bir evin olmazsa olmazlarından olan balkonlar, doğayı evlerimize taşıyabildiğimiz nadir alanlardan bir tanesi.

Unicera, bugün kapılarını açtı!

Seramik, banyo ve mutfak fuarı Unicera, bugün kapılarını açtı. 12 Mart’a kadar açık kalacak fuarda yeni koleksiyonlar ve inovatif ürünler tüketiciyle buluşacak.

Somfy ile dış cephe jaluzileri motorlu, yaşam alanları konforlu!

Ev otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy, şimdi dış cephe jaluzilerini motorlu sistemlere dönüştürerek yaşam alanlarına ekstra konfor katıyor.

türkiyede kamulaşacak alanlar Haberi

türkiyede kamulaşacak alanlar


6306 sayılı kanun kapsamında Bursa, İstanbul, Diyarbakır, Sakarya, Kahramanmaraş, İzmir ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 7 ilde kamulaştırma iş ve işlemleri devam ediyor.


Kasım 2013 tarihi itibariyle toplam 50 milyon 774 bin 980 TL ödenek söz konusu Kamulaştırma iş ve işlemlerine istinaden aktarılmış olup, toplam 1 milyon 962 bin 896 metrekare alana ait Kamulaştırma iş ve işlemleri tamamlanmış bulunuyor.





Gülcihan...