18 / 05 / 2024

türkiyede kaplıca bölgeleri

türkiyede kaplıca bölgeleri

Kaplıcalar ve sağlık turizmi denildiğinde ilk akla gelen kentler Afyon, Balıkesir ve Bursa'dır. Kaplıca ve termallerin, ülkemizde ağırlıklı olarak tercih nedeni tedavi amaçlı olurken, sektör son yıllarda alternatif tıp ve sağlık turizmiyle ivme kazandı...

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Endüstri Bölgeleri içindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Endüstri Bölgeleri içinde yer alan bütün binaları, emlak vergisinden muaf tuttuklarını belirtti...

Mega Endüstri Bölgeleri ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde müjdelenen Mega Endüstri Bölgeleri Projesi ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak.

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Türkiye'nin 5 bölgesine mega endüstri bölgeleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 5 bölgesine "mega endüstri bölgeleri" kurulacağını açıkladı.

Hükümet sanayi bölgeleri harekete geçti!

HÜKÜMET şehir dışına taşınacak sanayi bölgeleri için yeni yatırım alanları belirlenmesi için harekete geçti. Sanayi bölgelerinin kuruluşunu hızlandırmak için hazırlanan düzenlemede yeni yatırım alanları için SİT alanlarına uzaklık, enerjiye yakınlık, deprem kuşağına göre konumuna göre belirlenecek.

İşte İstanbul'un en hızlı kazandıran bölgeleri!

İstanbul'un yeni yükselen bölgeleri; 3. Havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli ile yeni metro hatları sayesinde çok hızlı değer kazanıyor. Yeni yatırımların en çok Kemerburgaz-Zekeriyaköy, Sancaktepe ve Kayabaşı bölgelerini etkilemesi bekleniyor.

Yalova Termal Kaplıca'da 2 milyon TL’lik restorasyon başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova Termal Kaplıca İşletmeleri’nde 2 milyon TL’lik dev restorasyon başladı. İşletmedeki açık havuz, sultan banyo ve kurşunlu banyo 15 yıl aradan sonra tarihinin en büyük restorasyon çalışması için kapatıldı.

Kuzuluk Kaplıca Evleri devremülk fiyatları!

Sakarya Akyazı'da hayata geçen Kuzuluk Kaplıca Evleri toplam bin 470 daireden meydana geliyor. 2 etaptan oluşan Kaplıca Evleri Türkiye'nin en büyük devremülk kompleksi olarak yükseliyor.

Erzincan jeotermal kaplıca inşaatında son durum!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 7 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni jeotermal kaplıca inşaatında incelemelerde bulundu. Cemalettin Başsoy "Bu bölgede 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz inşa ediyoruz. " dedi.

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

Dumankaya, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında!

Dumankaya İnşaat Capital 500 Türkiye listesinde cirosunu en çok artıran 25 firma arasında 3. sırada yer aldı. Dumankaya İnşaat ayrıca Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 299. sırada yer alıyor.

türkiyede kaplıca bölgeleri Haberi

türkiyede kaplıca bölgeleri

Kaplıcalar ve sağlık turizmi denildiğinde ilk akla gelen kentler Afyon, Balıkesir ve Bursa'dır. Kaplıca ve termallerin, ülkemizde ağırlıklı olarak tercih nedeni tedavi amaçlı olurken, sektör son yıllarda alternatif tıp ve sağlık turizmiyle ivme kazandı. 


Fizik tedavi ve rehabilitasyon gereksinimi olanlarla birlikte, uluslararası hasta potansiyelinin artması sağlık turizmi sektöründeki kuruluşların çoğalmasına neden oldu. Son yıllarda sağlık alt yapısında devrim niteliğinde yaptığı iyileştirmeler ile dünya ölçeğinde hızla üst basamaklara ulaşan Türkiye, pek çok ülke tarafından örnek kabul edilen bir hale gelmiş durumda. Kaplıcalar ve sağlık turizminde dünya genelinde lider bir konuma ulaşabilmek adma Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek, bu çalışmalardan elde edilen bilimsel veri ve bilgiler ışığında sağlık turizmi politikaları oluşturmak zorundayız. 


Termal ve sağlık turizmi için doğal kaynakları açısından zengin olan ülkemizde; termal...