27 / 04 / 2024

türkiyede kaya gazı çıkıyor mu

türkiyede kaya gazı çıkıyor mu

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Türkiye'ye doğalgaz için korkutan uyarı! Bu kış çok zor geçecek

Yalnızca Türkiye’nin değil bütün Avrupa’nın önünde, kışa girerken iki önemli sorun olduğunu söyleyen Avdagiç: “Birincisi yakıt bulabilecek miyiz, gaz bulabilecek miyiz? İkincisi bulsak dahi parasını ödeyebilecek miyiz?"

Kömür fiyatlarında tarihi zirve! Ton fiyatı 500 doları aştı!

Rusya Ukrayna savaşı ekonomik olarak belirsizliklere yol açtı. Doğal gaz fiyatları rekor seviyeye ulaşırken petrol ise 13,5 yılın zirvesini gördü. Peş peşe gelen zamların ardından bir rekor haberi de kömür fiyatlarından geldi...

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Anamur-Silifke arasındaki tünel tam gaz devam!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan, "Anamur-Gazipaşa arasındaki 9 kilometrelik bir bölüm var o bölümün de ihalesini yapıp Gazipaşa'yla bağlantımızı süratle güçlendireceğiz" dedi...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Kaymerkon Enerji İnşaat Emlak Gıda Turizm Otomotiv İth.İhr.Dayank.Tük. Malz.San.Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaymerkon Enerji İnşaat Emlak Gıda Turizm Otomotiv İth.İhr.Dayank.Tük. Malz.San.Ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Esenyurt'ta Mevlüt Sarıkaya imzasıyla kuruldu.

Türk Akımı anlaşmasına kanun onayı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kayaşehir TOKİ başvuru ücretinin iadesi nasıl olacak?

TOKİ Kayaşehir'de toplam 1.500 adet konutu kurayla satışa sundu. Sonuçları açıklanan kura çekilişine 130 bin başvuru yapılmıştı. Peki Kayaşehir TOKİ başvuru ücretinin iadesi nasıl olacak?

türkiyede kaya gazı çıkıyor mu Haberi

türkiyede kaya gazı çıkıyor mu


İngiltere merkezli King's College Üniversitesi'ndeki Avrupa Enerji ve Kaynak Güvenliği Merkezi Başkan Yardımcısı Frank Umbach, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Avrupa'da kaya gazıyla ilgili en büyük sorunun şu anda yerin altında değil "yerin üzerinde" olduğunu söyledi.


Avrupa'nın yerin 2-5 kilometre altındaki kayaların, yatay döşenen borulardan yüksek basınçla püskürtülen suyla çatlatılmasıyla kaya gazı çıkartılması tekniğine dair tecrübeye sahip olmadığını belirten Umbach, gereken sondaj ekipmanlarının da Avrupa'da bulunmadığının altını çizdi.


Almanya'daki yenilenebilir veya Fransa'daki nükleer enerji lobisinin de rakip bir enerji kaynağına sıcak bakmasını beklememek gerektiğini savunan Umbach, Avrupa gaz endüstrisinin bire kaya gazıyla ilgili olarak büyük görüş ayrılığı yaşadığını ifade etti.


Umbach, Avrupa'nın bir kısmının Gazprom ve Rusya'ya büyük oranda ve uzun vadeli kontratlarla bağlı olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Rusya bu avantajını,...