03 / 05 / 2024

türkiyede kurulacak olan bilim merkezleri

türkiyede kurulacak olan bilim merkezleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Yakın zamanda Türkiye'nin 81 ilini bilim merkezleriyle donatacağız" dedi

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Elimizdeki dolarları bozduralım mı bekletelim mi? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Doları olan hemen baksın

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada yatırımcıların ''elimizdeki dolarları bozduralım mı bekletelim mi?'' sorusuna net yanıtı verdi. Doları olan hemen baksın!

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Konut finansman paketlerinin tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracağını söyleyen İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Yabancılara konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler mecliste!

Yönetmelik değişikliğinden sonra yabancılara yapılan konut satışları ve Türk vatandaşı olan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancı yatırımcı yıl boyunca Türkiye'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi!

TÜİK 2019 Ekim Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcı bu yıl boyunca ülkemize olan ilgisini hiç kaybetmedi" dedi...

İstanbul'un her ilçesine kütüphane kurulacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım'ın, İstanbul'da 22 olan kütüphane sayısının her ilçede yapılacak ve 7 gün 24 saat açık olacak yeni kütüphanelerle 39'a çıkartılacağını açıkladı.

Mevlüt Oral: Parası olan gayrimenkul alsın!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, konut kredisi faizlerinin yükselmesiyle sektörün yavaşladığını söyleyerek, “Faiz oranlarının daha da düşmesi gerekir. Parası olan lütfen gayrimenkule yatırım yapsın" diye konuştu.

Hassa Tüneli ve OSB’si bölgeye nefes aldırcak!

Doğu ve Güneydoğu, Hatay, Amanos Dağları’nın altından geçecek 30 kilometrelik Hassa Tüneli ile bölgede kurulacak olan OSB’nin artık hayata geçmesini bekliyor..

Katar’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB’si!

Katar, 2.5 milyar dolarlık OSB kurmaya karar verdi. Doha'da kurulacak olan OSB'nin Türkiye tarafından yapılması istendi.

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

İzmir'e 3. çimento fabrikası kurulacak!

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Hamdi Türkmen bugünkü yazısında İzmir'e kurulacak olan çimento fabrikasını anlattı. İşte o yazı...

Kuveyt Türk'ten Limak'a kredi!

Kuveyt Türk Katılım Bankası, Limak İnşaat tarafından Ankara Beypazarı'nda kurulacak olan Kargı Hidroelektrik Enerji Santralinin (Kargı Hes) inşası için 89 milyon Euro proje finansmanı sağladı.

türkiyede kurulacak olan bilim merkezleri Haberi

türkiyede kurulacak olan bilim merkezleri

   

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yakın zamanda Türkiye'nin 81 ilini bilim merkezleriyle donatacaklarını belirterek, "Normal eğitim hayatında okuma ve dinleme yoluyla öğrenen çocuklar, bilim merkezlerinde bilimin içinde olacaklar, içinde yaşayacaklar" dedi. 

     Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Ergün, burada yaptığı konuşmada, dereceye girsin girmesin bu program kapsamında proje hazırlayan tüm öğrencileri tebrik etti. 

     Bu tür etkinliklerin, kendilerini iki yönden mutlu ettiğini dile getiren Ergün, geleceğe dair umutlarının arttığını ve gençlerin insani yönlerinin, duygu dünyalarının ne kadar derin olduğunu gördüklerini ifade etti. 

     "Bizim medeniyetimizde insan var, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı var" diyen Ergün, bu yönüyle insanın her türlü değeri, sevgiyi ve...