06 / 05 / 2024

Türkiyede mortgage krizi çıkar mı

Türkiyede mortgage krizi çıkar mı

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Türkiye kaybederken kazanan onlar oldu

Türkiye’de ekonomik tüm veriler krizi işaret ederken Türk Lirası ise tarihi değer kaybı yaşamaya devam ediyor. 3. Sınıf dünya ülkelerinin bile paraları TL’den değerli konuma yükselirken Türkiye’de bir kesim de kazanmaya devam etti.

Doların yükselişi Türk şirketlerinin değerini düşürdü! O şirketi BAE satın almaya karar verdi

Dolar kurunda geçtiğimiz yıl sonundan bu yana görülen artışlar Türkiye'deki şirketlerin mali değerlerini düşürdü. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'deki krizi fırsata çevirerek bir Türk şirketini satın almaya karar verdi. İşte detaylar..

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Yeni robot mortgage kreditörünüzle tanışın!

Mortgage kreditörleriyle ilgili yeni bir Fannie Mae araştırması, mortgage bankalarının yüzde 40'ının yapay zekadan yararlandığını ortaya koydu…

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

ABD mortgage krizi Türk bankalarına örnek olsun!

Yerel konut fiyat endekslerinde gözle görünür düşüş yaşanıyor. Konut kredi faizlerindeki düşüş beklentisi ise halen devam ediyor. 

Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizi neden yaşanmaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye'de ABD'deki gibi mortgage krizinin neden yaşanmayacağını ve Türkiye'de emlak fiyatlarının neden düşmeyeceğini ele aldı..

Moody's Türk konut piyasasına güven aşıladı!

Türkiye'de balon var mı? Mortgage krizi patlar mı? Bazı bölgelerdeki şişkin üretimden dolayı piyasanın geneli sıkıntı yaşar mı? Uzun zamandır dilden dile bazen yüksek bazen alçak sesle dile getirilen bu kaygılara Moody's'dan yanıt geldi.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

ABD için yeni mortgage krizi uyarısı!

Artan konut arzı, ABD'de de "kriz" söylemlerini gündeme getirdi. Bankacılık analisti Dick Bove, konut piyasasında balonun oluştuğunu, bunun kışa kadar yeni bir mortgage krizini başlatacağını öngördü.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Türkiyede mortgage krizi çıkar mı Haberi

Türkiyede mortgage krizi çıkar mı

Artık en iyimser insanların bile konut piyasasında bazı sorunlar olduğunu dile getirmeye başlamasıyla beraber maalesef, “mortgage krizi” kelimesi de bilinçsizce kullanılıyor. Böyle söyleyince siyasi bir söylem gibi gelebilir ancak, mortgage krizi Türkiye de çok sert olarak yaşanmadı ve Mortgage krizi denilince insanların aklında çok olumsuz bir resim belirmiyor. Ancak 2008 mortgage krizinde sadece Amerika'da 8 milyon kişi işini, 6 milyon kişi evini kaybetti ve piyasalardan 5 trilyon dolar buharlaştı. Sağlam denilen fonlar, batmaz denilen kurumlar battı ve finansal piyasalara güven çöktü. Bugün halen daha bu büyük krizin etkileri görülmektedir. Bu büyük finansal yıkımı yaşayan insanlar halen hayattadır. Bu nedenle mortgage krizi kelimesi yabancılar üzerinde çok olumsuz etkiler yaratmaktadır ve bilinçsizce kullanılmamalıdır.

Türkiye'de mortgage krizi çıkar mı?

Türkiye'de mortgage krizi çıkar mı?...