02 / 05 / 2024

türkiyede pahalı evler

türkiyede pahalı evler

www.emlakkulisi.com yazarı Nazmi Durbakayım, Türkiye'de konut fiyatlarının neden pahalı olduğunu ve neler yapılırsa vatandaşın niteliklerine göre ucuz fiyatlı konut sahibi olacağını yazdı. Türkiye konut piyasasına önemli bir açılım sağlayacak yazıyı okuma

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Bankalardan her bütçeye uygun evler satışta!

Vakıfbank elinde bulundurduğu konutları satışa çıkardı. Her bütçeye uygun olarak satılan dairelerin fiyatı 40 bin TL'den başlıyor.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji üreten evler yapabiliriz!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ''Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz'' diye konuştu.

Karmod, Nijerya'nın başkenti Abuja'da showroom açtı!

Karmod, Abuja'da showroom açtı. Karmod'un Nijerya'da hizmete açtığı showroomda prefabrik evler, çelik evler, ofis binaları, konteyner yapılarla beraber farklı tasarımlarda güvenlik ve ofis kabinleri sergileniyor

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Nestavilla’dan her bütçeye uygun evler!

Mone, Renua ve Vango adında üç farklı konut tipine sahip Nestavilla her bütçeye uygun evler sunuyor.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

Bursa'da en pahalı evler Osmangazi'de!

Bursa'da konut fiyatları 2016'nın ilk yarısında yüzde 2 artarak 25 bine ulaştı. 2015'te 50 bin konutun satıldığı kentte bu yılın ilk altı ayında da 25 bin konut satışı yapıldı.

Günlük kayıt dışı kiralanan evler güvenlik tehdidi oluşturuyor!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, emniyet açısından günlük kiralık evlerin tehdit haline geldiği uyarısında bulundu. Bayındır, söz konusu evlerin aslen imar planlarında ‘mesken’ olarak gözüktüğüne dikkat çekti.

İşte dünyadaki en pahalı 10 ev!

Merak edilen ve alması güç olan o evler nerede? İşte dünya üzerinde bulunan ve servet değerine sahip olan en pahalı evler...

türkiyede pahalı evler Haberi

türkiyede pahalı evler

Bu haftaki yazıma `'konut sektöründe piyasaların dinamiği' başlığı altında başlamayı düşünürken, birden bire konut alıcısının "fiyatlardan ne haber?" dediği kulaklarıma yansıdı. Bu nedenle, fiyatlarla ilgili çalışmalarımı sizlerle paylaşmak istedim.  


Evet, konutlar pahalı...

Peki, bunun çözümü nedir?

Önce bu pahallılığın sebebini bulalım, daha sonra konut fiyatlarını nasıl aşağı çekebiliriz ona bakalım. 

ARSA bedeli veya karşılığı, konut üretiminde 1. dereceden maliyete etki eden girdidir.

Günümüzde büyük arsalar ya devletin veya arsa spekülatörlerinin elindedir. Devlet, sahip olduğu arsaları gecekonduculardan korumaya çalışmaktadır. Koruyamadıklarının bedelini ise sahip olduklarının bedeli üzerine ilave ederek değerlendirme yoluna gitmektedir. Arsa spekülatörleri ise arsa yatırımlarını hangi bölgede yapacaklarını yaptıkları istişarelerde görmekte ve o bölgelerde yönelmektedirler. O bölgelerde devlet kaynakları ile yapılan yol, köprü, metro gibi yatırımlar...