07 / 05 / 2024

Türkiyede şehircilik ve imarın gelişimi

Türkiyede şehircilik ve imarın gelişimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinin açılış törenine katıldı. Özhaseki, Türkiye'de şehircilik ve imarın gelişimine yönelik bilgiler paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31644 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Halil Erdoğan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı oldu...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 5 personel görevinden alındı...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

6. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı!

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğinde organize edilen “6. Antalya Şehircilik ve Teknoloji Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu” geniş çaplı bir katılımla açıldı.

KC Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KC Yalıtım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Şahin tarafından 50 bin TL sermaye ile 10 Ağustos 'ta Beykoz, Çengeldere Mahallesi, Çengeldere Caddesi 'nde kuruldu.

Bmf İnşaat Taahhüt Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bmf İnşaat Taahhüt Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Musa Kanitoğlu ve Burak Kanitoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2015 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

Hancığaz İnşaat Taahhüt Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hancığaz İnşaat Taahhüt Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Sade ve Mahmut Çiftçi ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Temmuz'da Kartal, Soğanlık Yeni Mahallesi'nde kuruldu.

Marder Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marder Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Selçuk Gök ve Kadir Aydın ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 8 Temmuz'da Avcılar'da kuruldu.

Ova Arıtım Proje Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yıldıztepe Şubesi açıldı!

Ova Arıtım Proje Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yıldıztepe Şubesi 5 bin TL sermaye ile 29 Haziran 2015 tarihinde Bağcılar'da açıldı.

Ova Arıtım Proje Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kaynarca Şubesi açıldı!

Ova Arıtım Proje Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kaynarca Şubesi 5 bin TL sermaye ile 29 Haziran 2015 tarihinde Pendik'te açıldı.

Türkiyede şehircilik ve imarın gelişimi Haberi

Türkiyede şehircilik ve imarın gelişimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinin açılış törenine katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Özhaseki, konuşmalara başlarken protokole hitaben gerçekleştirilen sıralamalarda önce söylenmesi gereken kişilerin sonra söylenmesi nedeniyle bazen can sıkıntıları yaşanabildiğini belirterek, "Bir Allah'ın kulu çıksa da şu konuşmalarda selam verip konuşmaya geçmeyi başlatsa emin olun ilk teşekkür mektubu benden gidecek. 'Merhaba' denilerek işe başlansın yetecek. Kamu yönetiminde 23. yılımdayım, hala protokolü sıralarken atladıklarımı görüyorum ondan da üzüntü duyuyorum. Bir an önce şuna bir son versek iyi olacak ama olmuyor bir türlü." diye konuştu.


Türkiye'de şehircilik ve imarın gelişimine yönelik bilgileri paylaşan Özhaseki, şehir planlamalarının batıda Sanayi Devrimi ile birlikte çok daha eski dönemlere dayandığına, Türkiye'de ise 1930-1940'lı yıllarda başladığına işaret etti.


Özhaseki, 1950'li yıllardan itibaren şehirlere...