30 / 04 / 2024

türkiyede tarım sektörü

türkiyede tarım sektörü

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye' de yine tarım sektörü önemli olacak, reform gerçekleştirebilmek için cesur olmamız lazım, tarım arazileri bölünsün istemiyoruz" dedi...

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Tarım sektöründen tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, tarım sektörü, 16 milyar 627 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ilk yarı ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründen 14 milyar 58 milyon dolarlık ihracat!

Tarım sektörü, 14 milyar 58 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Yurt içerisinde gıda fiyatlarındaki enflasyon rakamları yüksek seviyelerde dolaşırken ihracatta ocak-mart 2023 ilk çeyrek döneminde rekor müjdesi geldi. Tarım sektörü her türlü zor şartlara rağmen dış satımda rekor kırmaya devam ediyor.

Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır... Tek tek açıklandı! O rakamlar buz kestirdi! 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım sektöründeki son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır... Tek tek açıklandı! O rakamlar buz kestirdi! 27 Şubat 2023 fiyat listesi...

Çiftçiler şimdi bakın! Buğday, mısır, arpa.. Rakamlar bir bir açıklandı! Duyan buz kesti! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım sektöründe yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler şimdi bakın! Buğday, mısır, arpa.. Rakamlar bir bir açıklandı! Duyan buz kesti! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

Depremin etkilediği 10 şehirde yaşanan yıkımın insani ve ekonomik bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Depremden etkilenen bölge, tarım arazilerinin önemli bir kısmını da içinde barındırıyor. İşte detaylar...

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren çok önemli haber! Tarım Bakanlığı az önce duyurdu!

Türkiye genelinde tarımla uğraşan onbinlerce çiftçiye müjde geldi. Ülke genelinde tarım sektöründe faaliyet gösteren onbinlerce çiftçiyi ilgilendiren bir haber az önce duyuruldu. Buna göre, TARSİM’de yeni düzenlemeler yapılarak, çiftçiyi çok sevindirecek indirimler yapıldı.

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

türkiyede tarım sektörü Haberi

türkiyede tarım sektörü


Swissotel Grand Efes'te başlayan 5. İzmir İktisat Kongresi'nin "Küresel Ekonomik Gelişmeler Çerçevesinde Türkiye Ekonomisi" başlıklı özel oturumunda konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda enerji, tarım ve bankacılık sektöründeki sorunların çözümüne ilişkin soruları yanıtladı. 


Babacan, 2014-2018 yıllarını kapsayan beş yıllık plan hazırladıklarını, bunu yaparken 2023 hedeflerini gözönüde bulundurduklarını belirtti.  


Sadece makroekonomik politikaları değil, yapısal reformları da dikkate aldıklarını söyleyen Babacan, "Bu kadar iddialı ama gerçekçi hedeflerimize ulaşabilmek için önemli olan siyasi istikrar ve makroekonomik istikrarı muhafaza edebilmek ve perçinleyebilmek" diye konuştu. 


Merkez Bankası tarafından politikaların oluşturulduğunu ifade eden Babacan, "Siz bütçeye ne kadar dikkat etseniz de eğer mali alanın gözetilmesine dikkat etmezseniz finans o kadar sert darbe vurabilir ki kamu borçlarınız, bütçe dengesi çok büyük darbe alabilir. Amerika'da bazı Avrupa ülkelerinde...