06 / 05 / 2024

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Yurt içerisinde gıda fiyatlarındaki enflasyon rakamları yüksek seviyelerde dolaşırken ihracatta ocak-mart 2023 ilk çeyrek döneminde rekor müjdesi geldi. Tarım sektörü her türlü zor şartlara rağmen dış satımda rekor kırmaya devam ediyor.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Türkiye'nin ihracatı, Ocak-Mart 2023'te geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 2,5 artarak 61 milyar 587 milyon dolara yükseldi. Tarım ihracatında ilk çeyrek rakamlarına göre 8 milyar 626 milyon liralık dış satış ile birlikte tüm zamanların en iyi ihracat rakamları ortaya çıktı.

Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 4.5 ihracat artışı ile tarım sektörünün toplam dış satım içerisindeki payı yüzde 14 olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

TARIM GRUBU 5 SEKTÖRDE REKORA KOŞTU

Tarımda rekor satışı getiren ürünlerler ise Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, yaş meyve ve sebze, zeytin ve zeytinyağı, süs bitkileri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri oldu.

2.5 milyar dolarlık satış Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinden gelirken, yaş meyve ve sebzede bu rakam 941 milyon 524 bin dolar oldu. Zeytin ve zeytinyağı 295 milyon dolar, süs bitkileri ve mamulleri 48 milyon 452 bin dolarlık satış rakamına ulaştı. Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinden ise 1 milyar 962 milyon dolarlık gelir sağlandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön