05 / 07 / 2024

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Yurt içerisinde gıda fiyatlarındaki enflasyon rakamları yüksek seviyelerde dolaşırken ihracatta ocak-mart 2023 ilk çeyrek döneminde rekor müjdesi geldi. Tarım sektörü her türlü zor şartlara rağmen dış satımda rekor kırmaya devam ediyor.



RUSYA’YA YAŞ SEBZE İHRACATI 250 MİLYON DOLARA ULAŞTI

İhracatta rekor kıran sektörün en çok satış yaptığı ülkeler Rusya, Irak. Hollanda ve İspanya oldu. Bu ülkelerden Irak'a bakliyat, hububat ve yağlı tohumlardan 503 milyon 214 bin dolarlık, mobilya, kağıt ve orman ürünlerinden 216 milyon dolarlık satış yapıldı. Rusya’ya Sebze ve yaş meyve olarak 258 milyon 376 bin dolar, Hollanda'ya süs bitkileri olarak 12 milyon 497 bin dolar, İspanya'ya zeytin ve zeytinyağı 104 milyon 114 bin dolar, tutarında ihracat yapıldı.

İl bazında İstanbul yağlı tohumlar, hububat, bakliyat ürünlerinde 907 milyon dolarla, mobilya, kağıt ürünlerinde 846 milyon dolarla başı çekerken, Mersin'den yaş meyve ve sebze sektörü 239 milyon dolar, Zeytin ve zeytinyağı satışında İzmir 140 milyon dolar, Antalya ise süs bitkileri ve mamulleri sektöründeki 21 milyon 749 bin dolar satışla öne çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön